Yulaf sütlü pancake 8 ay ve sonrası süt alerjisi olan çocuklar için

Yulaf sütlü pancake 8 ay ve sonrası süt alerjisi olan çocuklar için

Yulaf sütlü pancake

Malzemeler

1 çay bardağı yulaf sütü
Yarım çay bardağı çekirdeksiz İzmir üzümü (bir gece suda bekletilmiş ve rondodan geçirilmiş)
2 dilim rendelenmiş armut
1 tutam tarçın
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tam buğday unu
½ çay kaşığı vanilya
½  çay kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı

Yulaf sütü, üzümler, armut, tarçın ve sıvıyağ derin bir kapta karıştırılır. Boza kıvamına gelene kadar yavaş yavaş un eklenir. İyice çırpılır. Malzeme, kaşık ile karıştırıldığında boza kıvamında olmalıdır. Yanmaz tavaya kaşık ile alınarak dökülür. İyice ısınmış tavanın altındaki ateş kısık olmalıdır. Çevrilerek alt ve üstü pişirilir.

Not : Pekmez ve ev yapımı şekersiz meyve reçelleri ile tatlandırılabilir.

Yrd. Doç. Dr. Mahir Gülcan’ın notu

Yumuşak olduğundan küçük yaştaki çocuklarında kolaylık yiyebileceği bir besindir. Ayrıca süt alerjisi ve yumurta alerjisine dair diyet yaparak emziren annelere de farklı bir alternatif olabilir. 8 aylık bebeğinize artık unlu besinlerden verebilirsiniz. Tam tahıllı olanı tercih edilmelidir. Bu nedenle de hekiminizin bilgisi olmasında fayda vardır. Bebeğinizde glüten intoleransı yoksa bir sorun teşkil etmez.

İlginizi çekebilecek diğer sütsüz tarifler:

Bal kabaklı sütsüz irmik tatlısı 7 ay ve sonrası

Sütsüz yumurtasız vegan brownie tarifi 1 yaş sonrası çocuklar için

Yumurtasız glütensiz sütsüz kek tarifi 2 yaş sonrası çocuklar için

Sütsüz yumurtasız kurabiye 9 ay ve sonrası

Tarif: Nurgül Güzel

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca Narenciye Tanıtım Grubu için hazırladığı, İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır. Ayşe Nil Dinler İngilizce, İtalyanca ve Japonca bilmektedir.