Bal kabaklı sütsüz irmik tatlısı tarifi 7 ay ve sonrası

Bal kabaklı sütsüz irmik tatlısı tarifi 7 ay ve sonrası

Bal kabaklı sütsüz irmik tatlısı

Malzemeler

1 su bardağı su
Çeyrek su bardağı irmik
2 kibrit kutusu büyüklüğünde küp haşlanmış ve çatalla ezilmiş bal kabağı
Üzüm pekmezi
1 çay kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Bal kabağı buharda veya az miktarda su ile yumuşayana kadar ocakta pişirilir. Su, yağ ve irmik ayrı bir tencereye koyulur ve orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadığında ocak kısık ateşe alınır. İçerisine bal kabağı eklenir ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edilir. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alınır. Ilındığında pekmez ilave edilir. Ilık olarak kâselere koyulur.

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu

Bal kabağı şifa deposudur. İçinde neler yok ki? Protein, karbonhidrat, yağ gibi ana besin kaynaklarımızı barındıran bu mucizevi meyve, aynı zamanda içerdiği çinko, magnezyum, beta karoten, A, B1, B2, B3 ve C vitaminleri ile de dikkat çekmekte. Çocuklarımızın bu kış günlerinde hastalıklara yakalanmasını önleyen bağışıklığı artırıcı etkisi ve sağlıklı erişkinler yetiştirmek için ise kolesterolü düşürme, bol lif kaynağı ile sağlıklı bağırsaklar ve sindirim sistemi için de birebir. İrmik, yüksek protein içeriği ve beraberinde barındırdığı karbonhidrat, B ve E vitaminleri ile bebek ve çocuk beslenmesinde hem besleyici, hem de sağlıklı bir enerji kaynağıdır. Sindiriminin kolay olması sayesinde de özellikle bebek beslenmesinde bir avantaj sağlayabilir. Sütsüz hazırlanabilmesi ile süt alerjili çocuklar için önemli bir besin kaynağı olabilecek bu tatlı, içeriği ile de “tatlı sağlıksızdır” imajını yerle bir etmeye aday.

 

 

Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.