Ana Sayfa06 -12 ay yemekBal kabaklı sütsüz irmik tatlısı 7 ay ve sonrası

Bal kabaklı sütsüz irmik tatlısı 7 ay ve sonrası

-

Bal kabaklı sütsüz irmik tatlısı

Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • Çeyrek su bardağı irmik
  • 2 kibrit kutusu büyüklüğünde küp haşlanmış ve çatalla ezilmiş bal kabağı
  • Üzüm pekmezi
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Bal kabağı buharda veya az miktarda su ile yumuşayana kadar ocakta pişirilir. Su, yağ ve irmik ayrı bir tencereye koyulur ve orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadığında ocak kısık ateşe alınır. İçerisine bal kabağı eklenir ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edilir. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alınır. Ilındığında pekmez ilave edilir. Ilık olarak kâselere koyulur.

Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu

Bal kabağı şifa deposudur. İçinde neler yok ki? Protein, karbonhidrat, yağ gibi ana besin kaynaklarımızı barındıran bu mucizevi meyve, aynı zamanda içerdiği çinko, magnezyum, beta karoten, A, B1, B2, B3 ve C vitaminleri ile de dikkat çekmekte. Çocuklarımızın bu kış günlerinde hastalıklara yakalanmasını önleyen bağışıklığı artırıcı etkisi ve sağlıklı erişkinler yetiştirmek için ise kolesterolü düşürme, bol lif kaynağı ile sağlıklı bağırsaklar ve sindirim sistemi için de birebir. İrmik, yüksek protein içeriği ve beraberinde barındırdığı karbonhidrat, B ve E vitaminleri ile bebek ve çocuk beslenmesinde hem besleyici, hem de sağlıklı bir enerji kaynağıdır. Sindiriminin kolay olması sayesinde de özellikle bebek beslenmesinde bir avantaj sağlayabilir. Sütsüz hazırlanabilmesi ile süt alerjili çocuklar için önemli bir besin kaynağı olabilecek bu tatlı, içeriği ile de “tatlı sağlıksızdır” imajını yerle bir etmeye aday.

İlginizi çekebilecek diğer sütsüz tarifler:

Sütsüz ve yumurtasız pancake 1 yaş ve sonrası

Yumurtasız glütensiz sütsüz kek tarifi 2 yaş sonrası çocuklar için

Sütsüz yumurtasız kurabiye 9 ay ve sonrası