Sütsüz yumurtasız kurabiye 9 ay ve sonrası

Sütsüz yumurtasız kurabiye 9 ay ve sonrası

Sütsüz yumurtasız kurabiye

Malzemeler

¾ çay bardağı elma suyu
1 elma rendesi
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 su bardağı un ( en az 1 bardağı tam buğday unu tercih edilmeli)
Tarçın
Kabartma tozu

Hazırlanışı

Elma suyu, elma rendesi, sızma zeytinyağı, tarçın, un, kabartma tozunu karıştırılır. Bir merdane yardımıyla hamur açılır. Kurabiye kalıpları ile şekil vererek fırın tepsisine yerleştirilir. 175 derecede pembeleşinceye kadar pişirilir.

Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu

Özellikle besin alerjileri, daha doğru bir deyimle besin protein alerjileri son yıllarda oldukça yaygın görülmektedir. Bu çocuklarda özellikle sindirim sistemi etkilenerek reflü benzeri kusmalar, yeme bozuklukları, beslenmeyi reddetme, karın ağrısı, kanlı-mukuslu kaka yapma, ishal gibi bulgular görülür. Süt ve yumurta proteini, özellikle besin alerjisi yapan gıdaların başında gelir. Bu kurabiye de süt ve yumurta yiyemeyen alerjik çocuklar için güzel bir alternatiftir.

İlginizi çekebilecek diğer sütsüz tarifler:

Sütsüz ve yumurtasız pancake 1 yaş ve sonrası

Yumurtasız glütensiz sütsüz kek tarifi 2 yaş sonrası çocuklar için

Bal kabaklı sütsüz irmik tatlısı 7 ay ve sonrası

Tarif: Nurgül Güzel

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.