Su ve anne sütü ile yapılan muhallebi 6 aylık bebekler için

Su ve anne sütü ile yapılan muhallebi 6 aylık bebekler için

Su ve anne sütü ile yapılan muhallebi 6 aylık bebekler için

Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı silme (tepeleme dolu olmayan kaşık) irmik veya pirinç unu
  • Yarım muz
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Bebekler için anne sütü ilave edebilirsiniz ( muhallebinin kıvamına uygun miktarda ekleyebilirsiniz. Muhallebi ılıdığında eklenmesi gerektiğinden arzunuza göre ayarlayabilirsiniz.)

Hazırlanışı

  • İrmik veya pirinç unu, tereyağı 1 bardak su ile sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edilir ve ardından ocaktan alınır.
  • Muz soyulur ve çatalla ezilir.
  • Hazırlanan muhallebinin içine karıştırılır.
  • Soğuduktan sonra bebeğe yedirilir.
  • Not: Eğer pirinç unu ile yaparsanız muhallebiyi muz yerine elma rendesi eklemeniz kabızlığı önlemek için iyi olabilir.

Bu tarifi farklı malzemeler ile de deneyebilirsiniz. Örneğin; içine suda bekletilerek yumuşatılmış 4 adet kuru üzümü ezerek koyabilir yahut bir başka zaman içine yarım avokado ezerek koyabilirsiniz.

Dr. Öğr. Ü. Enver Mahir Gülcan’ın notu

Muhallebiyi farklı malzemeler ile yaparken 1 yaşına kadar olan bebeklere inek sütü, bal kullanılmadığını hatırlatmak isterim. Anne sütü pişirilmez. Anne sütü eklenen gıdalar aynı gün yedirilmelidir. Sadece bebekler değil daha büyük yaşlarda olup süt alerjisi olan çocuklar için de uygun bir tariftir.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.