Ana Sayfa1 Yaş Üstü YemekKasım ayı meyve ve sebzeleri

Kasım ayı meyve ve sebzeleri

-


Mevsiminde meyve ve sebze yemenin ne kadar önemli olduğunu sık sık duymuşsunuzdur. Bu nedenle kasım ayında hangi meyve ve sebzeleri yemeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Özellikle de çocuğu olan anne ve babalar bu konuda oldukça hassas. Çünkü meyve ve sebzelerde bulunan besinler, çocuğun gelişimi için büyük önem taşıyor.

Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? Mevsiminde meyve ve sebze yemek neden bu kadar önemli?

Her meyve ve sebzenin yetişme koşulları ve ihtiyacı olan besin kaynağı farklıdır. Yani meyve ve sebzelerin yetiştiği doğal koşullar, içerisindeki vitamin ve mineralleri etkiliyor. Her mevsim her meyve ve sebzeye ulaşabilsek de örneğin yazın portakal satın almayız. Ağustos ayında satın alacağımız portakalın hem o kadar faydalı olmadığını hem de mevsimi olmadığını biliriz. Uygun koşulların sağlanmamasından dolayı mevsiminde yediğimiz portakalın vitamini daha fazladır, daha sağlıklıdır.
O halde kasım ayına girerken hangi meyve ve sebzeleri yemeliyiz bir bakalım…

Kasım ayı meyveleri

Kasım ayı çocukların en sevdiği meyveleri yemek için en güzel aylardan biridir.
Birçok çocuk özellikle de elma ve muza bayılır. Elma, armut, ayva, portakal, nar, greyfurt, Trabzon hurması, muz, kivi, mandalina, kestane… Bunlar kasım ayında yenilebilecek meyveler arasındadır. Özellikle de bebeğiniz varsa, bu meyvelerden harika püreler yapabilirsiniz.

Birkaç püre önerisi:

Elmalı yulaflı püre

Muzlu muhallebi

Kestaneli muhallebi

Kasım ayı sebzeleri

İlkbahar, yaz, sonbahar, kış… Hiç fark etmez. Hangi mevsim ve hangi ay olursa olsun hep dediğimiz gibi; Mevsiminde ve zamanında sebze ve meyve yemek her zaman daha sağlıklıdır. Kasım ayı sebzeleri, meyveler gibi çocukların pek ağzını sulandırmayabilir. Lezzetli, tatlı pürelerden sonra sebzeye alışmak onlar için biraz can sıkıcı olabilir. Ancak kasım ayı sebzeleriyle yapabileceğiniz pek çok yemek tarifi var. Kasım ayı sebzeleri ise şöyle; Pancar, brüksel lahanası, havuç, karnabahar, kereviz, hindiba, turp, pırasa, patates, ıspanak, şalgam, lahana, pazı, bal kabağı.

Bal kabağı ile yapılan yemekler

Kasım ayında yemekleriniz renklensin

Aynı zamanda sebze ve meyve gibi otlar da mevsiminde tüketilmeli. Yemeklerinizi renklendirmek ve daha lezzetli hale getirmek için kestane, hindistan cevizi, biberiye ve su teresi kullanabilirsiniz. Ayrıca adaçayı da kasım ayında kullanılabilecek otlardandır.

ÇOCUKLARA MEYVE VE ÖZELLİKLE SEBZE YEDİRMENIN 10 YOLU