Fırın mücveri 1 yaş ve sonrası

Fırın mücveri 1 yaş ve sonrası

Fırın mücveri

Malzemeler 

1 adet sakız kabak (rendelinmiş ve suyu sıkılmış)
1 adet havuç, (rendelenmiş)
1 adet küçük, pancar (rendelenmiş)
1 adet küçük kereviz veya patates
1 adet körpe pırasa, (ince kıyılmış)
1 adet yeşilbiber, (çekirdekleri ve sapı alınıp ince doğranmış)
1 adet kırmızı kapya biber, (çekirdekleri ve sapı alınıp ince doğranmış)
1 avuç dolusu dereotu
2 kibrit kutusu kadar rendelenmiş beyaz peynir
2 tepeleme çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
4 çorba kaşığı un (tam buğday)
1 yumurta

Hazırlanışı

Yumurta ve sızma zeytinyağı mutfak robotuna koyulur. İçerisine maydanoz ve dereotunu eklenerek robotta karıştırılır. Karıştırma kabına tüm sebzeler, baharat, peynir, yumurta karışımı koyularak harmanlanır. Fırın kabı veya muffin kapları zeytinyağı ile yağlanıp, mücver karışımı kaplara boşaltılır. 180 dereceye ısıtılmış fırında, kabın büyüklüğüne göre mücverin içi pişip, dışı kızarıncaya kadar pişirilir.

Yoğurtla ya da et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edilebilir. Afiyet olsun.

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

İçerisinde çeşit çeşit sebze bulunan fırın mücveri, C vitamini, potasyum, A vitamini, beta karoten, folik asit ve daha pek çok yönden oldukça zengindir. Gaz problemi olan çocukların dikkatli yemesinde fayda var. Kereviz, pırasa gaz yapan sebzelerdir. bu sebeple tarif 1 yaş üzeri çocuklar için daha uygundur. Fırında yapılması ise en güzel yanı. Tavada bol yağda kızartma çocuklarda önermediğimiz bir pişirme yaklaşımıdır. Çocukları gelişme çağında zararlı maddelerden ne kadar uzak tutarsak o kadar iyi.

 

Tarif: Executive Şef Ayşe Nil Dinler

 

Reklam
Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.