Fırında kabak mücveri 1 yaş ve sonrası

Fırında kabak mücveri 1 yaş ve sonrası

Fırında kabak mücveri 1 yaş ve sonrası

Fırında kabak mücveri 1 yaş ve sonrası

Malzemeler 

  • 1 adet sakız kabak (rendelinmiş ve suyu sıkılmış)
  • 1 adet havuç, (rendelenmiş)
  • 1 adet küçük kereviz veya patates
  • 1 avuç dolusu dereotu
  • 3 kibrit kutusu kadar rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 tepeleme çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 4 çorba kaşığı un (tam buğday)
  • 1 yumurta

Hazırlanışı

  • Yumurta ve sızma zeytinyağı mutfak robotuna koyulur. İçerisine maydanoz ve dereotunu eklenerek robotta karıştırılır.
  • Karıştırma kabına tüm sebzeler, baharat, peynir, yumurtalı karışımı koyularak harmanlanır.
  • Fırın kabı veya muffin kapları zeytinyağı ile yağlanıp, mücver karışımı kaplara boşaltılır.
  • 180 dereceye ısıtılmış fırında, kabın büyüklüğüne göre mücverin içi pişip, dışı kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Yoğurtla ya da et yemeklerinin yanında garnitür olarak da servis edilebilir.

Dr. Öğr. Ü. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

İçerisinde çeşit çeşit sebze bulunan fırın mücveri, C vitamini, potasyum, A vitamini, beta karoten, folik asit ve daha pek çok yönden oldukça zengindir. Fırında yapılması ise en güzel yanı. Tavada derin, bol yağda kızartma çocuklarda önermediğimiz bir pişirme yaklaşımıdır. Çocukları gelişme çağında zararlı maddelerden ne kadar uzak tutarsak o kadar iyi.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.