Muzlu muhallebi 1 yaş ve sonrası çocuklar için

Muzlu muhallebi 1 yaş ve sonrası çocuklar için

Muzlu muhallebi 1 yaş ve sonrası çocuklar için

Malzemeler

2,5 -3 su bardağı süt
Yarım çay bardağı pirinç unu
Yarım çay bardağı un (tam buğday olabilir)
1 çorba kaşığı bal (isteğe bağlı)
1 adet muz

Üzeri için

Dövülmüş ceviz

Hazırlanışı

Süt, un, pirinç unu tencereye konulup, karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Kaynayınca altı söndürülür. Kabukları ayıklanan muzlar ezilir ve bal ile birlikte muhallebiye eklenip iyice karıştırılır. Hazırlanan karışım kâselere ya da arzu ettiğiniz servis kaplarına alınıp soğumaya bırakılır. Servis ederken dövülmüş ceviz ile servis edebilirsiniz.

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu

Sağlıklı çocuk beslenmesi için muz önemli bir meyvedir. Muhallebi ve muzu genellikle çocuklar çok sever. Besin değeri en yüksek meyvelerden olan muz, pek çok anti-aging (yaşlanmayı önleyici) besin ögesi içerir. Yüksek potasyum içeri sayesinde kan basıncının dengede tutulması sağlar ve kalp hastalığı riskini azaltır. Potasyum aynı zamanda sinir sistemi ve kas fonksiyonlarının sağlıklı gelişimini sağlar. Muz fruktosakkarit içeriği sayesinde de bağırsaklardaki iyi huylu bakterileri artırarak bağırsak florasının düzenler. Huzurlu bir uyku için muz önemli bir meyvedir; muzdaki triptofan vücutta seratonine dönüşerek bunu sağlar.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca Narenciye Tanıtım Grubu için hazırladığı, İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır. Ayşe Nil Dinler İngilizce, İtalyanca ve Japonca bilmektedir.