Elmalı yulaflı püre 6 ay ve sonrası bebekler için

Elma alerji riski düşük bir meyve olduğu için bebeklerin ek besinlere geçiş sürecinde ilk kullanılan gıdalardandır. Yulaf kabızlık çeken bebeklerde bağırsak hareketlerini arttırır ve kabızlığı önleyicidir.

Elmalı yulaflı püre 6 ay ve sonrası bebekler için

Elmalı yulaflı püre

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı yulaf ezmesi
  • Yarım elma
  • 1 çay bardağı kaynamış sıcak su
  • Yarım çay bardağı anne sütü 

Hazırlanışı

Yulaf, su ile birlikte pişirilir. Yumuşadığında içine cam rendeden geçirilmiş elma püresi, ilave edilerek karıştırılır. Bu karışıma ılıdığında yarın çay bardağı anne sütü eklenebilir.

Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu

Elma alerji riski düşük bir meyve olduğu için bebeklerin ek besinlere geçiş sürecinde ilk kullanılan gıdalardandır. Ayrıca oldukça da faydalıdır. Hatta çocuk ve yetişkinler için her gün bir elma yemeleri tavsiye edilir ve bu slogan haline gelmiştir. Yulaf zararlı kolesterolü düşürerek kalp ve damar hastalığı riski azaltılmış çocuk nesline katkıda bulunurken yüksek lif içeri ile de kabızlığa ve erişkin yaşlarda özellikle erkeklerin ciddi sorunu olan bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltır.

Yulaf tokluk hissi yarattığından obezite sorunu olan çocuklarda veya kilo kontrolü gereken kişilerde çok yemeyi önleyerek zayıflamaya yardımcı olur.

Dikkat: Anne sütü ilave ettiğiniz mamayı pişirmeyin ve uzun süre saklamayınız. Tek öğünde kullanınız. Dolapta dahi olsa gıdayı bekletip ertesi gün kullanmayınız. Genel olarak prensip bebeklerin günlük gıda ile beslenmesidir.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.