Ana SayfaEtkinlikYiyeceklerinizi renklendirmenin doğal yolları

Yiyeceklerinizi renklendirmenin doğal yolları

-

Çocukların yemeklerini renklendirmek kimi zaman da sevmediği bazı gıdaları cazip göstermek istiyorsanız, yiyeceklerinizi renklendirmenin doğal yolları size yardımcı olabilir. Bu yöntemleri yemeklerinizde kullanırken aynı zamanda çocuğunuzla birlikte yaparak eğlenceli zaman da geçirebilir, yemek haricinde çeşitli kumaşları da boyayarak farklı aktiviteler yapabilirsiniz. Doğal ve ev yapımı olduğu için gıda boyalarına göre biraz daha fazla miktar kullanmanız gerekebilir.

Gıda boyasız yiyeceklerinizi renklendirmenin doğal yolları

Boya kullanmadan yiyecekleri renklendirmek için yine gıdalardan faydalanabilirsiniz. Onları pastalarda, kurabiye gibi hamur işlerinde hatta oyun hamuru yapımında kullanabilirsiniz. Farklı renklerdeki gıdaları karıştırarak ana ve ara renkler elde edebilirsiniz.

Ispanak, pazı : Yeşil

Yeşil renk kullanmak için ıspanak, maydanoz, pazı gibi sebzelerden faydalanabilirsiniz. Meselâ; şeker hamuru yapmak için aynı ölçüde buğday nişastası, pudra şekeri, yeşil sebze suyu kullanabilirsiniz. Ne kadar yapmak istediğinize bağlı olarak 2 ölçü buğday nişastası, 2 ölçü pudra şekeri, 2 ölçü ıspanak suyu gibi bir ölçü kullanabilirsiniz. Yeşil sebze suyu ile kırmızı bir meyve suyunu karıştırarak kahverengi elde edebilirsiniz.

Makarna yaparken ıspanak, pazı gibi sebzelerinde suyuyla haşlamak makarnalarınızın yeşil renk almasını sağlayacaktır.

Pancar,kırmızı lahana,nar, çilek, vişne: Kırmızı

Pancar gıdaları kırmızı veya pembe renklendirmek için doğal bir kaynaktır. Güçlü bir antioksidan olan pancar aynı zamanda iyi bir C vitamini, demir ve magnezyum kaynağıdır . Koyu kırmızı bir renk için kırmızı pancar harika bir seçimdir. Biraz da tatlı olan bu kök sebze keklerinize, pastalarınıza doğal bir renk verebilir. Pancardan renkli içecekler yapmakta da faydalanabilirsiniz. Haşlanmış pancarın suyu eklediğiniz bir ayran ya da sütlü karışım harika bir renk kazanır. Nar, kızılcık, yaban mersini böğürtlen diğer kırmızı renk sağlayabileceğiniz gıdalar. Narı soyup tanelerinin suyunu çıkartmanız yeterli. Dikkat edin elbisenize sıçramasın.

Havuç, zerdeçal, safran:Turuncu

Turuncu için en iyi kaynak safran ve zerdeçal gibi baharatlar ile tabi ki havuçtur. Pirinci pişirirken, altın sarısı bir renk için zerdeçal ekleyebilirsiniz. Safran pahalıdır ama bir iki teli sarı renk için yeterlidir. Aynı şekilde pastalarda, keklerde ya da çocuklarla yumurta, kumaş boyama gibi etkinlikliklerde sarı renk için iyi bir kaynaktır.

Soğan kabuğu: Bakır

Yumurta kabuğu ya da kumaş boyamakta soğan kabuklarından da faydalanabilirsiniz. Hafif turuncuya yakın bakır rengi bir renk veren soğan kabuğu suyunu bazı kadınların saç boyamada da kullandığını duyabilirsiniz.

Yiyeceklerinizi renklendirmenin doğal yolları yapay gıda boyaları kadar etkili olmayabilir. Daha fazla renk için daha fazla renk kullanmak, rengi veren gıdanın tadını da yemeğinize katacağından dikkatli olmak gerekir. Eğer bu tat yemeğinizi lezzetlendiriyorsa sorun olmayacaktır.