Ana SayfaEtkinlik6 -7 yaş çocuklar için uygun 4 animasyon film

6 -7 yaş çocuklar için uygun 4 animasyon film

-

Evde çocuklarla birlikte film seyretmek ve iyi vakit geçirmek ayrı bir keyif. Siz de ailece film seyretmekten hoşlanıyorsanız 6 -7 yaş çocuklar için uygun 4 animasyon film seçimimizi okuyabilirsiniz.

Samallfoot – Küçük Ayak

6 -7 yaş çocuklar için uygun 4 animasyon film

Yaş grubu: 6 +

Film, “Yeti” (Bigfoot) efsanesine gönderme yapmaktadır. Migo adındaki yeti, “küçük ayak” olarak bilinen canlıların varlığına inanmaktadır. Migo, köyünde yaşayan kimseyi kendine inandıramasa da günün birinde bir insan ile tanışır. Film insanların varlığını kanıtlayan bir Yeti’nin, büyüleyici müziklerle zenginleştirilmiş, müzikal macerasıdır.

Şiddet: Filmlerde şiddet sahnesi denilebilecek sahnelerden biri “yeti” gördüklerinde köyde yaşanan gergin kovalamaca ve panik yer alıyor. Ayrıca Migo’nun ölmüş olan annesini hatırlaması ve hayalinde geçmişe gitmesi  biraz ürpertici bir sahne.

Argo – kötü söz: Filmde kötü, argo söz yer almıyor.

Olumlu mesajlar: Merakı etmenin önemi, soru sorma, farklılıklara saygı duyma ve kendinden farklı olandan öğrenme, ders alma konularına vurgu yapılıyor. Arkadaşlık, dostluk, takım ruhu ve yardımlaşmaya dayanan güzel davranışlar pekiştiriliyor.

Buz Devri

6 -7 yaş çocuklar için uygun 4 animasyon film

Yaş grubu: 6 +

Dünyada Buzul çağı, yaşanmaktadır ve bu korkunç ortamda hayatta kalmaya çalışan  hayvanlar, bir şekilde bir araya gelir. Mamut, kılıç dişli kaplan, komik ve saf bir tembel hayvan nasıl olduysa bu kaos esnasında bir araya gelmişlerdir. Böylelikle macera başlar. Her bölümde farklı bir macera yaşayan bu hayvan grubunun komik ve bazen de düşündürücü diyaloglarını hem çocuklar hem yetişkinler severek seyredecek.

Şiddet: Filmlerde şiddet sahnesi minimum düzeyde ve genellikle bir astroidin dünyaya çarpması ya da bir dinozorun diğer hayvanları kovalaması denilebilir. Bazen de kurt ve arslanın sert hareketleri olabiliyor. Ciddi bir şiddet teması yer almamakta.

Argo – kötü söz: Filmde dil son derece güzel ve çok belirgin bir argo söz yer almıyor.

Olumlu mesajlar: Arkadaşlık, dostluk, takım ruhu ve yardımlaşmaya dayanan güzel davranışlar pekiştirilirken cesaret ve doğa sevgisine de değiniliyor. Genel anlamda ağırlıklı esprili diyaloglara dayanan eğlenceli bir film.

Tüm bölümlerinin adları ise şöyle;

  1. Buz Devri
  2. Buz Devri 2
  3. Buz Devri 3 – Dinozorların Şafağı
  4. Buz Devri 4 – Kıtalar Ayrılıyor
  5. Buz Devri 5 – Büyük Çarpışma

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin: Gizli Dünya

6 -7 yaş çocuklar için uygun 4 animasyon film

Yaş grubu: 7 +

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin: Gizli Dünya, Cressida Cowell’in kitaplarından esinlenilerek oluşturulan serinin 3. ve son filmi. İlk bölümde ejderhalarla tanışan filmin kahramanları aslında onlarla birlikte dostluk içinde yaşayabileceklerini öğrenirler. Sonraki bölümlerde büyüyen ve zamanla daha fazla sorumluluk üstlenen kahramanlarımız ve alfa ejderhası olan “Dişsiz” büyük kararlarla yüzleşmek zorunda kalıyor. Ejderha kaçırmak ve köleleştirmek isteyen karanlık güçlere karşı koyan kahramanların maceralarını ailece çocuğunuzla birlikte izleyebilirsiniz. Eğlenceli, komik kimi zaman da duygusal olan film, güzel müzikleri ve animasyonu ile de eşsiz bir film keyfi yaşatıyor.

Şiddet: Filmde şiddet savaş anlamında görülmesine karşın kansız ve kısa. Savaşlar insanlara karşı ejderhalar, insanlara karşı insanlar ve ejderhalara karşı ejderhalar şeklinde yer alıyor.

Argo – kötü söz: Filmin karakterleri birkaç argo söz sarf ediyor. Bir miktar da flört içeriyor.

Olumlu mesajlar: Film genel olarak iyiliğe övgü, farklılıklara rağmen sevginin gücü, takım çalışmasının değerli oluşu, cesaret, katılım, ve ailevi desteğin üzerinde yoğunlaşan olumlu mesajlar veriyor.

COCO

6 -7 yaş çocuklar için uygun 4 animasyon film

Yaş grubu: 7 +

Coco’nun , Meksikalı bir çocuğun “Ölüler Günü”‘ndeki geleneklerini, ailesinin isteklerine rağmen müzisyen olma arzusunu, aynı zamanda koşulsuz sevginin gücünü anlatan bir film. geçmişe dayanan bir sebepten dolayı müzik çalmanın yasaklandığı bir ailede doğan COCO tam bir müzik hayranıdır. Tek yapmak istediği şey müzik yapmaktır. Ancak ona izin verilmez. Ama bir gün geleneksel Ölüler Günü’nde bir mucize olur ve COCO ölüler ülkesine gider.  Burada macera başlar COCO hem ailesi ile ilgili gerçekleri ortaya çıkarır hem de koşulsuz sevginin, ailenin, hayalleri adına mücadele etmenin değerini anlar.

Meksika geleneklerinin yer aldığı filmi izlerken “Ölüler Ülkesi” biraz rahatsız edici olabilir. Filmde birkaç ölüm anı gerilimi yer alsa da ana karakterlerin hiçbiri ölmüyor. Özellikle yakın zamanda yakınlarını kaybeden çocuklar izlerken etkilenebilir. Film aynı zamanda sabır, vazgeçmeme, kararlılık ve takım çalışması içeriyor.

Şiddet: Ölüler Günü geleneklerine aşina olmayan kültürlerdeki çocuklar iskeletler, iskeletlere benzeyen makyaj vb. unsurlardan rahatsız olabilir. Film boyunca potansiyel olarak korkutucu görünseler de aslında mizah içeren ve eğlenceli karakterlerdir. Ciddi bir şiddet öyküsü yoktur.

Argo – kötü söz: Kötü söz içermiyor.

Olumlu mesajlar: Ailenizin sizin için en iyisini istediğini unutmayın. kendinizi olduğunuz gibi sevin. Hayallerinizi gerçekleştirmek için sabırlı olmak ve o yolda devam etmek gerekiyor, kaçmak hiçbir şeyi çözmez. Takım çalışması ve yardım istemek önemlidir. Yetenekler keşfedilmeli ve desteklenmeli. Çocuklar ailesi ile sevdiği şeyi yapmak arasında bırakılmamalı. Koşulsuz sevgi ve affetmek için asla geç değildir. Sahip olduklarınızın kıymetini bilin.

İlginizi çekebilir: Çocuğunuzla birlikte seyredebileceğiniz 5 animasyon film