Ana Sayfa1 Yaş Üstü YemekTerbiyeli köfteli kereviz 1 yaş ve üzeri

Terbiyeli köfteli kereviz 1 yaş ve üzeri

-

Ailece yemek isteyebileceğiniz terbiyeli köfteli kereviz tarifi yaklaşık 3 kişiliktir. İçinde nohut olduğu için küçük çocuklara ezerek verebilirsiniz.

Terbiyeli köfteli kereviz malzemeleri:

Köftesi için:

  • 200 gr. az yağlı dana kıyma
  • 1 küçük kuru soğan rendelenmiş.
  • 1 yemek kaşığı tepeleme pirinç (varsa kırık pirinç tercih edebilirsiniz) yıkanıp süzülmüş
  • Yarım çay kaşığı karabiber (Büyük çocuklar ve yetişkinler)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı (kıyma yağsız ise miktarı 2 tatlı kaşığı yapın)
  • 3 – 4 çorba kaşığı un

Suyu için:

  • 2 orta boy kereviz küp doğranmış
  • 1 orta boy havuç minik küp doğranmış
  • 1 küçük kuru soğan küp küp doğranmış
  • 5 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çay bardağı nohut bir gece önceden ıslatılmış ve ertesi gün haşlanmış.

Terbiyesi için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 limon suyu

Hazırlanışı:

  • Derin bir kapta soğan, kıyma, pirinç, karabiber ve zeytinyağını iyice yoğurun. Minik köfteler yapıp içine un koyduğunuz tepsiye yayın. Köftelerin her tarafının una bulanmasını sağlayın.
  • Yağ koyduğunuz tencereye küp doğranmış soğanı koyun ve kavurun.
  • Kerevizleri ve havucu tencereye ekleyin. Üzerine sıcak su koyun. Kaynadığında haşlanmış nohutları ve köfteyi ekleyerek 15 dk. kadar pişirin.
  • Öte yandan bir kasede 1 yumurta sarısı, yarım limon suyunu karıştırın.
  • Tenceredeki yemeğin suyundan 3-4 kaşık kadar alarak terbiyeye ilave edin ve karıştırın. Terbiyenin kesilmemesi için azar azar tencereye dökerek terbiyeyi yemeğe ilave edin. 2-3 dakika kadar terbiyesi ile pişirin ve ocağı kapatın.

Afiyet olsun.

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.