Portakallı ayvalı kereviz 1 yaş ve sonrası

Portakallı ayvalı kereviz 1 yaş ve sonrası

Portakallı ve ayvalı kereviz tarifi

Portakallı ayvalı kereviz malzemeleri

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 ortaboy kereviz
  • 1 adet küçük patates
  • 1 adet ayva
  • 1 su bardağı portakal suyu

Portakallı ayvalı kereviz yapılışı

  • Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Yuvarlak doğradığınız havucu, küp doğradığınız kerevizi, patatesi ve ayvayı tencereye ilave edip karıştırarak 1-2 dakika pişirin.
  • Portakal suyu da ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Soğuk olarak servis edin.

Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Postakallı ayvalı kereviz tarifi 1 yaş ve üzerindeki çocuklar için uygun bir yemektir. Kereviz karaciğer, tansiyon, idrar yolu sorunları gibi birçok soruna iyi gelen şifa deposu bir sebzedir. Protein, fosfor, demir, potasyum, vitamin A, C, E, kalsiyum içeren kereviz, tam anlamıyla bir vitamin deposudur. Kalorisi çok düşük olan kereviz evde diyet yapan anne babalar varsa onlar için de faydalıdır. Özellikle kilo problemi olan çocuklar için şahanedir.

Tarifte özellikle küçük çocukların keskin kokusu sebebiyle çok sıcak bakmadığı kerevizin ayva, patates gibi sebzelerle karıştırılmış olması, çocuklar açısından yemeğin cazibesini artırabilir.

Ayva C vitamini ve bakırın yanı sıra az miktarda B vitamini, demir, potasyum ve magnezyum içerir. Olağanüstü zengin bir besin olmasa da, ayva çok az kalorili, sindirim sistemine faydalı, bol lifli bir meyvedir. Küçük çocuklara çiğ olarak zor yendiği için önerilmez ama yemeklerde pişmiş olarak, komposto olarak çocuklara yedirilebilir.

Bu yemeği sağlıklı, içindeki malzemelere alerjisi olmayan çocuklara 1 yaştan itibaren vermekte genel anlamda bir sakınca yoktur.