Ana Sayfa06 -12 ay yemekSebzeli kuzu incik 8 ay sonrası

Sebzeli kuzu incik 8 ay sonrası

-

Sebzeli kuzu incik malzemeleri

  • 3 adet kuzu incik
  • 2 orta boy patates ( Küp küp doğranmış)
  • 1 adet havuç veya 1 dilim balkabağı ( Küp küp doğranmış)
  • 2-3 çiçek brokoli veya karnabahar
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ

Hazırlanışı

  • Kuzu incikleri tereyağında tavada mühürleyip derin bir tencerede az suyla pişirin. Yaklaşık 1 saatte pişecektir. Bu süre bitimine yakın tencerenin kapağını açın ki et kalan suyunu çeksin.
  • Diğer yandan bir tencerede sebzeleri az miktarda su ile veya buharda yumuşayana kadar pişirin. Yaklaşık 15 dk.
  • Sebzeler yumuşadığında tencereden alıp bir fırın kabına koyun. .
  • Sebzelerin üzerine az miktarda zeytinyağı serpin. Ardından kuzu incikleri kalan suyuyla birlikte sebzelerin üzerine koyun ve 200°C’de önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dk. kadar pişirin. Arzu ederseniz bu aşamada tüm malzemeyi fırın torbasına koyarak fırınlayabilirsiniz.  

Not: Sebzeleri küçük çocuklara çatalla ezerek yedirebilmeniz için bir miktar fazla pişirdik. Eğer çocuğunuz çok küçük değilse daha diri bırakabilirsiniz.Daha yumuşak ve sulu olacaktır.

Kendiniz ve büyük çocuklar için sebzeleri ve eti biberiye, tuz, karabiber, arpacık soğan vb. malzemelerle lezzetlendirebilirsiniz.

Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu

Sebzeli kuzu incik iyi pişirilip iyice küçültüldüğü taktirde 8 ay sonrası çocukların da yiyebileceği bir yemek. Sebzeleri püre kıvamına getirerek eti de küçük parçalara bölüp püre ile birlikte verebilirsiniz.

Hayvansal protein bakımından zengin olan bu yemek günlük protein ihtiyacının büyük bir bölümünü tek başına karşılayabilir. Kuzu eti en iyi demir kaynaklarından biridir. Yumuşak olması nedeniyle küçük çocuklar için de yemesi kolaydır. Demirin daha iyi emilimi için yanında C vitamini ile yenmesi genellikle önerilir. Gerek hayvansal protein olması gerekse demir içeriği kırmızı eti önemli bir besin kaynağı yapar. Yanındaki sebzelerle de sağlıklı bir öğün elde edilmiş. Kısaca bu yemekle çocuklar etten protein, diğer sebzelerden de karbonhidrat, lif ve vitamin alınmış olur.