Sebzeli etli püre 8 ay ve sonrası çocuklar için

Sebzeli etli püre 8 ay ve sonrası bebek beslenmesi için uygun bir besindir. Ek gıdalara geçişte ülkemizde ve dünyada sık rastlanan demir eksikliğinin giderilmesinde et önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle çocuk beslenmesinde muhakkak ete yer verilir. Ek gıdalara geçiş ve 8 aylık bebek beslenmesi için ilgili uzman yazımızı okuyabilirsiniz.

Sebzeli etli püre 8 ay ve sonrası bebek beslenmesi

Sebzeli etli püre

Malzemeler

  • 1 patates
  • 1/2 kapya biber
  • 50 gr. yağsız kuzu kuşbaşı veya yağsız dana eti (kuzu daha yumuşak olduğundan tercih edilir)

Hazırlanışı

Patates iyice yıkanır, haşlanır ve soyulur. Et yaklaşık 1,5 bardak su ile yumuşatıncaya kadar haşlanır, pişmesine yakın içine ince doğranmış kapya biber atılır. Biberler de piştiğinde ocaktan alınır. Et didiklenir. Patates, et ve kapya biber çatal yardımıyla ezilir. Püre haline getirilir.

Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Hayvansal protein çocuk beslenmesinde son derece önemlidir. Vejeteryan beslenme bebekler ve çocuklar için uygun değildir. Ek besinlere geçişte eksikliği en sık görülen besinler A ve B vitaminleri, çinko, kalsiyum ve demirdir. Bu mikrobesinlerin eksikliğini önleyen gıdalar ise hayvansal gıdalardır. Ek besin döneminde bir bebeğin günlük 14 ila 75 g kadar et, balık veya tavuk yemesi gerekir. Kapya biber ve patates etin yanında yenmesi gereken C vitamini içerir.  Vitamin kaybını engellemek için yemekleri taze yapmak önem arz eder.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.