Limon aromalı tavuk köftesi 1 yaş ve sonrası

Limon aromalı tavuk köftesi 1 yaş ve sonrası

Limon aromalı tavuk köftesi

Malzemeler

1 adet Tavuk göğüs eti
1 adet Yumurta
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı pirinç
1 adet limon (rendelenmiş kabuğu)
1 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Tavuk etini mutfak robotundan geçirerek kıyma haline getirilir. İçine yumurta, limon kabuğu rendesi, maydanoz ve haşlanmış pirinç eklenir. Hamur kıvamına gelene kadar el ile yoğurulur. Eller hafif zeytinyağı ile yağlanarak köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve şekil verilir. Yapışmayan tavaya çok az tereyağı koyularak yağlanır. Kısık ateşte her iki yüzü kızarana kadar pişirilir.

Dr.Gülşah Güven’in notu:

Tavuk köftesi yaparken organik yahut dolaşan tavuk eti tercih edilmelidir. 1 yaş üzeri olduğundan çok az tuz ile tatlandırmak mümkündür. Aynı tarif yumurta akı ve tuz eklenmeyerek yapılırsa 8 ay ve üzeri çocuklara da yedirilebilir. Köftelerin kızgın yağda hızlı kızartılması önerilmez.

 

 

 

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.