Terbiyeli sulu köfte tarifi 9 ay sonrası

Terbiyeli sulu köfte tarifi malzemeleri

Köftesi için;

  • 250 gr. az yağlı ya da yağsız dana kıyma
  • 1 küçük kuru soğan rendelenmiş
  • 2 yemek kaşığı tepeleme pirinç (varsa kırık pirinç tercih edebilirsiniz)yıkanıp süzülmüş
  • Yarım demet maydanoz yıkanıp ayıklanıp ince kıyılmış
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber (Büyük çocuklar ve yetişkinler)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı(kıyma yağsız ise miktarı 2 tatlı kaşığı yapın)
  • 3 veya 4 kaşık un

Suyu için;

  • 6 bardak su
  • 1 büyük boy havuç minik küp doğranmış
  • 1 büyük boy patates minik küp doğranmış
  • Yarım su bardağı bezelye

Terbiyesi için,

  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 limon suyu
  • 1 tutam tuz

Hazırlanışı

  • Derin bir kapta soğan,kıyma,pirinç,tuz,kimyon ,karabiber,zeytinyağı ve doğranmış maydanozun yarısını alıp,iyice yoğurun.Minik köfteler yapıp içine un koyduğunuz tepsiye alın. Köftelerin her tarafının una bulanmasını sağlayın.
  • Tencereye sıcak koyun. Kaynayınca, tüm sebzeleri ve köfteleri ilave edin. Sebze ve köfteler pişinceye kadar orta ateşte 15-20 dk pişirin.
  • Bir kasede tuz ,yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırparak terbiyesini hazırlayın.
  • Çorbanın suyundan terbiyeyi yaptığınız kâseye yavaşça birkaç kaşık su ekleyin. terbiyenin ısısını dengeleyin. Terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin. 1-2 dk kaynatıp altını kapatın.
    Ayırdığınız maydanozu ekleyerek servis edin.

Öneriler:

Terbiyeli sulu köfte tarifi farklı malzemelerle de yapılabilir. Bu tarifte bezelye yerine aynı miktarda haşlanmış nohut ve ya haşlanmış maş fasulyesi ekleyebilirsiniz. Eğer bu şekilde kullanacaksanız,terbiyeden az önce eklemeniz gerekir.
Eğer kabak veya kereviz eklemek isterseniz, sebzelerle birlikte ekleyebilirsiniz. Ekleyeceğiniz ekstra her sebze için 1 bardağa yakın su ekleyin.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.