Kış çayı nasıl hazırlanır?

Kış aylarında içinizi ısıtacak soğuk algınlığı belirtilerini hafifletmeye yardımcı bir çay kış çayı. Ancak hamileler ve emzirenler sadece ıhlamur içebilir. Hamileler için ada çayı ve zencefil önerilmez. Hamileler sade limonlu, tarçınlı ıhlamuru günde 1 çay fincan alternatif olarak içebilirler.

Kış çayı nasıl hazırlanır

Kış Çayı

Malzemeler

1 tutam ıhlamur
1 tutam ada çayı
1 kabuk tarçın
4-5 adet karanfil
1 parça zencefil
1 parça zerdeçal
elma kabuğu ve limon kabuğu.

Ihlamur ve ada çayının yaprak ve çiçekleri kullanıldığı için kaynatma işlemi ile değil demleme yöntemi ile kullanılmalıdır. Ihlamur ve ada çayı sıcak suyun içinde ağzı kapalı bir şekilde 10-15 dakika demlemeye bırakılır.

Diğer taraftan kökleri kullanılan zencefil, zerdeçal ve yanında kabuk tarçın, karanfil, elma ve limon kabukları ağzı kapalı bir şekilde kaynatılır.

Sonra her ikisi karıştırılarak içilir.

Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek adına hamile ve emziren anneler hariç kış çayı içilmesini öneririm.

 

Dyt. Figen Fişekçi Üvez

 

 

 

 

Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.