Elmalı havuçlu glütensiz şekersiz kek 1 yaş ve sonrası çocuklar için

Elmalı havuçlu glütensiz şekersiz kek

Elmalı havuçlu glütensiz şekersiz kek

Malzemeler

1 su bardağı Hindistan cevizi unu
1 su bardağı kimoa unu
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı Hindistan cevizi yağı (veya zeytin yağı)
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet tatlı kırmızı elma (rendelenmiş)
2 adet havuç (rendelenmiş)
1 bardak dövülmüş ceviz içi

Not: Tatlandırmak isterseniz içine 4-5 adet Medine hurmasını sıcak suda beklettikten sonra ezerek ekleyebilirsiniz.

Hazırlanışı

Kâseye yumurtalar kırılıp 3-4 dakika çırpılır. İçine yoğurt, zeytinyağı ilave edilip 1 dakika daha çırpıldıktan sonra, unlar eklenir. İyice karışıp kıvam alınca tarçın,kabartma tozu,karbonat ekleyip çırpmaya devam edilir. Rendelenen elma ve havuç eklenerek spatula ile karıştırılır. Son olarak ceviz ilave edilir ve tekrar karıştırılır. Keki isterseniz muffin kalıplarına porsiyonluk ya da yağladığınız büyük kalıba dökerek. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişinceye kadar (yaklaşık 30-35 dakika), muffin kalıplarına koyduysanız 20-25 dakika kadar pişirin.

Glütensiz ve şekersiz bir diğer tarif olan karabuğday unlu kurabiye tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.