Ana Sayfa06 -12 ay yemekHamsi buğulama 9 ay ve sonrası çocuklar için

Hamsi buğulama 9 ay ve sonrası çocuklar için

-

Hamsi buğulama

Malzemeler

  • Yarım kg. Hamsi
  • 2 orta boy patates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3-5 dal maydanoz
  • 1 limon
  • 2 defne yaprağı
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 domates

Hazırlanışı

  • Patatesler soyulur ve halka halka kesilerek yağlanmış fırın kabının zeminine dizilir.
  • Üzerine ayıklanmış yıkanmış hamsi, halka doğranmış soğan, domates,  halka kesilmiş limon, defne yaprağı dizilir.
  • 2 çay bardağı kadar su gezdirilir.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.

Not: Hamsi buğulama yemeğini küçük çocuklara yedirmeden önce el ile lokmada kılçık olmadığını iyice kontrol ederek sadece et kısmından yediriniz. Küçük çocuklar için kılçığı kolay temizlenebilen balıklar tercih ediniz.

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.