Ana Sayfa1 Yaş Üstü YemekKabak çanakları 1 yaş ve sonrası çocuk yemeği

Kabak çanakları 1 yaş ve sonrası çocuk yemeği

-

 

Malzemeler

1 adet sakız kabak

200 g lor peyniri

1 adet yumurta

Taze nane

Hazırlanışı

Kabak incecik dilimlenir. Yağsız veya çok az sızma zeytinyağlı tavada kısa süre ters yüz pişirilir. Lor peyniri ve taze nane ezilir, içerisine 1 adet yumurta kırılıp, karıştırılır.  Çember bir kalıbın içine kabaklar dilimi sarılarak yerleştirilir, ortasına peynirli karışım konulur ve 180 C ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.

Börek yerine yiyebileceğiniz hafif ve sağlıklı bir yemek olur.

Tarif: Anneevilezzetleri Tuğba Esentepe

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Eğer çocuğunuzun besin alerjisi, çölyak, kronik başka bir hastalık gibi bir sorunu yok ise 1 yaşından sonra evde pişen pek çok yemeği yiyebilir. Kuru yemişler gibi bazı alerji riski yüksek gıdaları genellikle 2 yaşta sonra önermekteyiz. Kabuklu deniz ürünlerinin ise çocukların beslenmesinde yeri yoktur. Evde pişirilen yemeklerin de taze olması fazla tuzlu, yağlı, yanmış olmaması gerekir.

 

 

 

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.