Yulaf sütü 6 ay ve sonrası süt alerjisi olan çocuklar için

Yulaf sütü 6 ay ve sonrası süt alerjisi olan çocuklar için

Yulaf sütü

Malzemeler

½ su bardağı yulaf ezmesi
2 su bardağı su

Hazırlanışı

Yulaf ezmesi ve su karıştırılır. Bu karışım on saat kadar buzdolabında bekletin. Ardından robota koyularak robottan geçirilir. Kahve filtresi veya temiz bir tülbent yardımı ile süzülür.  Yulaf sütünüz hazırdır.

Yulaf sütü, damakta, hafif tatlımsı ve unlumsu yumuşak bir tat bırakır.  Kek, kurabiye, poğaça yapımında ve ayrıca çorbalarda lezzet ve dokuyu zenginleştirmek için kullanabilir.

NOT: İnek sütü yerine içirilmesi için değil yemeklerde kıvam verici olarak kullanılması amacıyla verilmiş bir tariftir.

Glüten içerdiğinden hekiminize danışmanızı öneririz. 

Doç. Dr. Mahir Gülcan’ın notu:

Yulaf sütü yine inek sütü alerjisi olan çocuklara bir alternatiftir. Ama besin değeri hayvansal süt ile tamamen farklıdır. Asla inek sütüne muadil değildir. Ancak yemeklerde, tatlılarda inek sütü yerine kıvam verici malzeme olarak kullanılabilir.

Tarif: Nurgül Güzel

 

 

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.