Yer elması çorbası 1 yaş ve sonrası

Yer elması çorbası 1 yaş ve sonrası

Yerelması çorbası

Malzemeler

1/2 kg yer elması küçük doğranmış
1 adet küçük boy soğan ince kıyılmış
1 adet küçük patates küçük doğranmış
1 adet ince körpe pırasa ince kıyılmış
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeterli miktarda su
Süt

1/2 çay kaşığı toz kişniş ve ya kimyon (özellikle gaz problemi olanların kullanmasını öneririm. Kişniş ve kimyonun aynı aileden gelen, tohumları baharat olarak kullanılan, hazmı kolaylaştırma özelliğine sahip bitkilerdir)

Hazırlanışı

Yağlar tencereye koyulur. İçine pırasa ve soğan koyularak, kokusu çıkıncaya kadar3-4 dakika orta ateşte sotelenir.

Patates, yer elması ve baharat eklenir, üzerini örtecek kadar su ilave edilir. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. El blenderı veya mutfak robotundan geçirilip sevdiğiniz çorba kıvamına gelinceye kadar süt eklenir. Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadığında ocak söndürülüp servis edilir.

Servis ederken, damak tadınıza göre üzerine kuru nane serpilebilir yada farklı çıtır bir doku için ince kıyılmış kavrulmuş badem kullanılabilir.

Dyt. Figen Fişekçi Üvez’in notu:

Sebze çorbaları çocuklarımız için en ideal yemek çeşitlerindendir. Bu çorbamızın ana malzemesi yer elması demir, C vitamini, fosfor ve potasyumdan zengindir. C vitamini ve demirden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca bağırsakları çalıştırır. Yalnız gaz yapıcı da özelliği de vardır bu yüzden 1 yaş ve sonrası için uygundur. İçerisindeki soğan ve pırasa çorbamızı C vitamininden zengin kılmaktadır. Özellikle körpe pırasa sindirim açısından tercih edilmelidir.

Tarif: Ayşe Nil Dinler

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.