Yaz sebzeleri ile yapılmış bebe çorba 6 ay ve sonrası bebekler için

Kabak çorbası yazın pratik olarak hazırlayabileceğiniz bir çorba. Bebeklerin yemekleri genellikle fazla malzeme karıştırarak hazırlanmaz. Ek gıda dönemi, bebeklerin yediği besinlerin tatlarını da öğrendiği bir dönemdir.  Bebeğiniz durumu sözlü olarak anlatamadığı için sevmediği yahut onu bir şekilde rahatsız eden gıdaları  geri çevirerek size anlatır. Bu gibi durumlar ısrarla uzun süre devam ederse not alarak hekim kontrolüne gittiğinizde doktorunuza danışmanızda fayda vardır.

Renkli püre 6 ay ve sonrası

Yaz sebzeleri ile bebek çorbası

Malzemeler

1 adet orta boy sakız kabak
1 adet orta boy patates
1 küçük enginar
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı
2 – 2,5 su bardağı su

Not: Evde enginar yoksa yerine başka bir sebze kullanabilirsiniz. Havuç uygun bir sebze olabilir.

Hazırlanışı

Tüm malzeme iyice yıkanır. Kabağın ve patatesin dış kısmı soyulur küp küp doğranır. Enginar soyulmuş aldıysanız sadece yıkamanız ve ince ince doğramanız yeterli. Tüm malzeme 2 -2,5 bardak su ile birlikte ufak bir tencereye koyularak orta ateşte pişirilir. Piştikten sonra içine dereotu ilave edilir. Ocaktan alınan çorba posası kalmayacak şekilde ezilerek süzgeçten geçirilir. Posanın atılması değil çorbanın içinde kalması gerekmekte. Bu işlemi kısa bir süre blender kullanarak da yapabilirsiniz. Enginar lifli bir gıda olduğundan parçalayabilmek için blender kullanmak gerekebilir. Sert olarak bebeğin ağzına gelmeyecek şekilde ezilmesi gerekir. Ancak blenderı çorbayı tamamen pürüzsüz yapacak şekilde uzun süre kullanmak yerine kısa süre kullanınız.  Son olarak çorbaya naturel sızma zeytinyağını da eklediğinizde çorbanız hazırdır. Oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Kabak potasyum, sodyum, A vitamini, B grubu vitaminler, C vitamini içerir ve lif bakımından zengindir. Demir ve kalsiyum içerir. Mayıs itibari ile Eylül sonuna kadar uzun bir mevsime sahiptir. Çocuklarda kabızlığı önlemek için ideal bir sebzedir. Kabak, içerisindeki besin değerlerini kaybetmemesi için satın alındıktan sonra,  mümkünse aynı gün yahut 3-4 gün içinde tüketilmelidir. Kısa sürede tüketilmesi C vitamini kaybını önleyecektir. Sebzeler pişerken de vitamin değeri kaybettiğinden mümkün olduğunca günlük alış veriş yaparak günlük taze yemek pişirmek en idealidir. Dereotu bebeğin ağzına, boğazına yapışmayacak şekilde ince doğranıp çorbaya iyice yedirilmelidir. Gaz problemlerini gidermede yardımcı olur.

 

 

 

 

Reklam
Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.