Vişneli parfe 1 yaş ve sonrası

Vişneli parfe 1 yaş ve sonrası

Vişneli parfe

Malzemeler

1 su bardağı süzme yoğurt
15 adet vişne
1/2 su bardağı yulaf ezmesi
4 tatlı kaşığı bal
1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı

Yumurta sarısı ve bal benmari usulü bir kapta beyaz renge dönene kadar çırpılır. Yulaf 15 dakika 150 C ısılı fırında fırınlanır. Vişneler ve yoğurt karıştırılır ve yumurta ilave edilir. Silikon kalıp veya dondurucuya girebilen herhangi bir kâsenin dibine yulaf koyulur, üzerine yoğurtlu karışım koyulur ve en üstüne de yulaf koyulup 6 saat dondurucuda bekletilir. Böylece krema içeriksiz sağlıklı bir parfe elde edilir. Afiyet olsun.

Not: Yulaf küçük çocukların boğazına takılabileceğinden kullanmamanızda fayda vardır. Büyük 5 yaş üzeri çocuklar için kullanılabilir.

 

Tarif: Tuğba ESENTEPE

 

Reklam
Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.