Terbiyeli şehriye çorbası 9 ay ve sonrası

Terbiyeli şehriye çorbası malzemeleri

  • 1 su bardağı yıldız şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı (et suyu ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz.
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kaç damla zeytinyağı

Tebiyesi için

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu

Hazırlanışı

  • Tencereye tereyağıı koyup, şehriyeyi ekleyin ve 3-4 dakika kavurun.
  • Suyunu ekleyip,şehriyeler pişinceye kadar 8-10 dakika orta ateşte pişirin.
  • Derin bir kasede yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın.
  • Çorbanın suyundan ekleyip ısısını dengeleyin ve azar azar çorbaya ekleyerek karıştırın.

Servis önerisi

1)Yarım çorba kaşığı tereyağını,1 tatlı kaşığı toz tatlı biber, 1 tatlı kaşığı nane ile kızdırıp servis ederken ekleyebilirsiniz.
2)Arzu ederseniz çorbayı pişirirken şehriyeden önce 3 yemek kaşığı çiğ kıymayı kavurup (az yağlı dana tercih edin),çorbayı kıymalı da yapabilirsiniz.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.