Tavuklu peynirli tortilla 4 yaş sonrası

Tavuklu peynirli tortilla

Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü (Haşlanmış didiklenmiş)
  • 100 gr. taze kaşar ve/veya cheddar peyniri (Rendelemiş)
  • 6 adet orta boy domates veya 1 kavanoz (400 g) doğranmış domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 5 adet tortilla (Dürüm yapabileceğiniz lavaş vb. de olabilir)

Hazırlanışı

  • Tavuk göğsünü 2 su bardağı suda haşlayın. Piştikten sonra çıkartın ve eti didikleyin.
  • Sosu hazırlamak için 6 büyük domates ya da bir kavanoz doğranmış domatesi biraz zeytinyağ ve doğranmış sarımsakla pişirin. Koyu bir sos olana kadar pişirilmesi gerekiyor.
  • Tavukları, domates sosun yarısı ve kaşar rendesinin yarısı ile karıştırın.
  • Hazırladığınız harcı 5 adet tortilla’ya eşit olarak bölün. Tortilla’yı rulo şeklinde sarın ve kenarlarında fazla boşluk kalmayacak bir fırın kabına yan yana yerleştirin.
  • Üzerine kalan domates sos ve rendelenmiş peyniri üzerini örtecek şekilde dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.