Tavuklu peynirli tortilla
Malzemeler
- 1 tavuk göğsü (Haşlanmış didiklenmiş)
- 100 gr. taze kaşar ve/veya cheddar peyniri (Rendelemiş)
- 6 adet orta boy domates veya 1 kavanoz (400 g) doğranmış domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 5 adet tortilla (Dürüm yapabileceğiniz lavaş vb. de olabilir)
Hazırlanışı
- Tavuk göğsünü 2 su bardağı suda haşlayın. Piştikten sonra çıkartın ve eti didikleyin.
- Sosu hazırlamak için 6 büyük domates ya da bir kavanoz doğranmış domatesi biraz zeytinyağ ve doğranmış sarımsakla pişirin. Koyu bir sos olana kadar pişirilmesi gerekiyor.
- Tavukları, domates sosun yarısı ve kaşar rendesinin yarısı ile karıştırın.
- Hazırladığınız harcı 5 adet tortilla’ya eşit olarak bölün. Tortilla’yı rulo şeklinde sarın ve kenarlarında fazla boşluk kalmayacak bir fırın kabına yan yana yerleştirin.
- Üzerine kalan domates sos ve rendelenmiş peyniri üzerini örtecek şekilde dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.