Sütsüz ve yumurtasız kek 2 yaş ve sonrası

 

Sütsüz ve yumurtasız kek 2 yaş ve sonrası

Sütsüz ve yumurtasız kek

Malzemeler

2 su bardağı un

1 su bardağı esmer toz şeker

1 adet küçük muz – ezilmiş

1 adet küçük havuç- rendelenmiş

Tarçın

Vanilya

Kabartma tozu

1 su bardağı su

1  çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Havuç iyice yıkanıp soyulduktan sonra rendelenir. Muzu da rendeleyebilir veya küçük küçük doğrayabilirsiniz. Tüm kek malzemesi derin bir kapta karıştırılır. Ardından karışım rondodan geçirilir. Rondodan geçtiğinde muz ve havuç parçaları iyice ufak olacağından çocuğunuzun yemesi hem daha kolay olur hem de kekin lezzeti daha keyifli bir hâl alır. Ayrıca, muz iyice parçalanınca kek puf puf bir dokuya sahip olur. Malzeme kek kalıplarına dökülür. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Kekinizin piştiğini anlamak için keklere bir kürdan batırın. Eğer kürdan kuru çıkıyor ise kekiniz pişmiş demektir. Eğer ki kürdan hamura yapışmış olarak çıkıyor ise bir süre daha fırında kalmaya ihtiyacı var demektir.

 

Yrd. Doç.Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Besin alerjileri, son yıllarda oldukça yaygın görülmektedir. Bu, çocuklarda özellikle sindirim sistemi etkilenerek, reflü benzeri kusmalar, yeme bozuklukları, beslenmeyi reddetme, karın ağrısı, kanlı-mukuslu kaka yapma, ishal gibi bulgular görülür. Süt ve yumurta proteini, özellikle besin alerjisi yapan besinlerin başında gelir. Bu kek, yumurta yiyemeyen,  süt içemeyen çocuklar için güzel bir seçenek olabilir. Yine de şekerli, unlu gıdalara çocuk beslenmesinde  sık yer vermeyiniz.

 

 

Bebeğim Alerji Blog yazarı Nurgül Güzel’in tarifi.
Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.