Sütlü kabak çorbası 1 yaş ve sonrası

Kabak, içerisindeki besin değerlerini kaybetmemesi için satın alındıktan sonra kısa sürede  yahut 3-4 gün içinde kullanılmalıdır. Kısa sürede kullanılması C vitamini kaybını önleyecektir.

sütlü kabak çorbası

Sütlü Kabak Çorbası

Malzemeler

1 adet orta boy  kabak
1 adet orta boy patates
½  küçük soğan
1 çay kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı ince kıyım taze nane
1 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı
2 su bardağı su
½ su bardağı süt
1 çay kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Kabağı ve patatesi ayıkladıktan sonra ufak dilimler şeklinde kesin. Tencerenize 1 kaşık zeytinyağı  koyarak  soğan ve sebzeleri  ekleyin. Sebzeleri yaklaşık  5 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte, ara sıra karıştırarak söndürüyoruz. Ilık suyu ekleyip, kabak ve patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin. Son olarak ılık süt, dereotu ve naneyi ekleyip, el blenderiyle pürüzsüz hale getirin.

Dr. Gülşah Güven’in notu:

Bu çorbaya inek  sütü yerine, formül mama da hazırlayıp ilave edebilirsiniz. Eğer bebeğiniz anne sütü içmeye devam ediyorsa kendi sütünüzle de hazırlayabilirsiniz.

DİKKAT: Anne sütü veya formül mama çorba ateşten indirildikten sonra ilave edilir. Ayrıca anne sütü veya formül mama ilave edilmiş çorba tekrar ısıtılmaz veya pişirilmez. Tek öğünde tüketilmelidir ve buzdolabında dahi olsa saklanıp tekrar servis edilmemelidir.

Eğer çocuğunuzda ishal problemi varsa kabak yemekleri uygun bir seçim olmaz. Lif zengini olması sebebiyle çocuğunuzun bağırsak hareketlerini hızlandırır. Kabak potasyum, sodyum, A vitamini, B grubu vitaminler, C vitamini ve lif bakımından zengindir. Demir ve kalsiyum içerir. Satın alırken küçük veya orta boy, yüzeyi parlak, çürük noktası veya kesik izi olmayanlar tercih edilmelidir. Kabak, nisan itibari ile eylül sonuna kadar uzun bir mevsime sahiptir.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here