Sütlü kabak çorbası 1 yaş ve sonrası

Sütlü kabak çorbası 1 yaş ve sonrası
Sütlü kabak çorbası 1 yaş ve sonrası

Sütlü kabak çorbası

4 Kişilik

Malzemeler

  • 2 adet orta boy kabak (Küp doğranmış)
  • 2 adet orta boy patates (Küp doğranmış)
  • 1 küçük soğan (Küp doğranmış)
  • 1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı 
  • 3,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı toz kişniş

Hazırlanışı

  • Tencereyi ateşe koyun içine tereyağı ve soğanı ekleyip, kokusu çıkıncaya dek kavurun.
  • Ardından tencereye kabak ve patatesi ekleyin.  Kişnişi serpin ve karıştırın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin.Orta ateşte tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin ve blendırdan geçirin.
  • Son olarak sütü ve dereotunu ekleyip bir taşım kaynatın.  Çorbanız hazır afiyet olsun.

Dr. Gülşah Güven’in notu:

Çorbayı küçük bebekler için az miktarda hazırlamak isterseniz sütsüz olarak pişirip sonradan anne sütü veya formül mama ilave edebilirsiniz. İnek sütünü 1 yaş altındaki çocuklara önermiyoruz bu sebeple tarif 1 yaş üzeri olarak değerlendirilmiştir.

DİKKAT: Anne sütü veya formül mama çorba ateşten indirildikten sonra ilave edilir. Ayrıca anne sütü veya formül mama ilave edilmiş çorba tekrar ısıtılmaz veya pişirilmez. Tek öğünde tüketilmelidir ve buzdolabında dahi olsa saklanıp tekrar servis edilmemelidir.

Eğer çocuğunuzda ishal problemi varsa kabak yemekleri uygun bir seçim olmaz. Lif zengini olması sebebiyle çocuğunuzun bağırsak hareketlerini hızlandırır. Kabak potasyum, sodyum, A vitamini, B grubu vitaminler, C vitamini ve lif bakımından zengindir. Demir ve kalsiyum içerir. Satın alırken küçük veya orta boy, yüzeyi parlak, çürük noktası veya kesik izi olmayanlar tercih edilmelidir. Kabak, nisan itibari ile eylül sonuna kadar uzun bir mevsime sahiptir.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.