Ana Sayfa1 Yaş Üstü YemekSomon ve brokoli soslu erişte 1 yaş ve sonrası

Somon ve brokoli soslu erişte 1 yaş ve sonrası

-

Somon ve brokoli soslu erişte

Malzemeler

  • 55 gr. somon fileto
  • 1 küçük soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı rende kaşar
  • 1,5 çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 kâse brokoli
  • 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı

Hazırlanışı

Yanmayan bir tavaya zeytinyağı koyulur, çok kısık ateşte somon filetonun her iki yüzü 3-4 dakika pişirilir. Ilıyınca çatalla ezilir.

Ayrı bir yerde şehriye yumuşayana kadar suda haşlanır.

Sos kabında tereyağı eritilir ve rendelenmiş soğan 1-2 dakika sotelenir, un ilave edilerek karıştırılır. Unun rengi hafif sararınca süt ve su ilave edilerek kaynatılır. Kaynamış karışıma brokoli ilave edilir ve brokoli yumuşayana kadar 5-10 dakika pişirilir. Rendelenmiş kaşar peyniri ve limon suyu eklenir 2 dakika kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Blanderdan geçirilir. Sos ılıyınca haşlanmış şehriye ve somon ile karıştırılır. İnce kıyılmış maydanoz arzuya göre ilave edilebilir.

Dr. Gülşah Güven’in notu:

Balık ve sebze sevmeyen çocuklar için güzel bir tarif. Kremamsı tadı iştahsız çocuklara cazip gelebilir. Somon balığı omega 3 yağ asitleri içerir ve çocukların beyin gelişimde çok önemli etkisi vardır.

Brokoli lifli ve vitamin oranı yüksek bir sebzedir. Ancak vitamin oranının pişirme sırasında az da olsa kaybolmaması için buharda veya kısık ateşte, kısa süre pişirmeniz önerilir. Brokoli hem biz yetişkinler hem de çocuklar için önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle anneler açısından önemi brokolinin meme tümörlerini önleyen izotiyosiyanat içermesidir.