Sebzeli tuzlu kek 1 yaş ve sonrası çocuklar için

Sebzeli tuzlu kek

Malzemeler

1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
10 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılıp küçük doğranmış)
10 adet kuru domates (küçük doğranıp ,çok kuru ise ıslatılıp ya da zeytinyağında yumuşatılmış)
3 adet taze soğan (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı mısır
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1/2 bardak süt
1 bardak yoğurt
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet yumurta
1 tutam tuz

Hazırlanışı

Tüm malzemeler doğranıp hazırlanır.  3 yumurta, bir tutam tuz ile çırpılır. Yoğurt, süt ve yağ eklenip tekrar çırpılır. Un elenerek eklenir ve çırpmaya devam edilir. En son kabartma tozlarını koyulur ve çırpılır.

Diğer sebzeler eklenir, spatula yardımıyla karıştırılır. Yağlanmış büyük dikdörtgen fırın kabına kek hamuru yayılır.  Isıtılmamış fırında ilk 15 dakika 180 derece, sonraki 20-25 dakika 160 derecede pişirilir.

Tarif: Executive Şef Ayşe Nil Dinler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here