Sebzeli tuzlu kek 1 yaş ve sonrası çocuklar için

Sebzeli tuzlu kek 1 yaş ve sonrası çocuklar için

Sebzeli tuzlu kek

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 10 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılıp küçük doğranmış)
  • 10 adet kuru domates (küçük doğranıp ,çok kuru ise ıslatılıp ya da zeytin yağında yumuşatılmış)
  • 1 adet taze soğan (ince kıyılmış)
  • 2 çorba kaşığı konserve mısır tanesi
  • 1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı

  • Tüm malzemeler doğranıp hazırlanır.  
  • Yumurta, bir tutam tuz ile çırpılır.
  • Yoğurt, süt ve yağ eklenip tekrar çırpılır. Un eklenir ve çırpmaya devam edilir. En son kabartma tozu koyulur ve çırpılır.
  • Diğer sebzeler eklenir, spatula yardımıyla karıştırılır.
  • Yağlanmış büyük dikdörtgen fırın kabına kek hamuru yayılır. 
  • Isıtılmamış fırında ilk 15 dakika 180 derece, sonraki 20-25 dakika 160 derecede pişirilir.
Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.