Sebzeli etli pilav 1 yaş ve sonrası çocuklar için

Sebzeli etli pilav 1 yaş ve sonrası çocuklar için

Sebzeli etli pilav

Malzemeler

300 gr. Kuzu kuşbaşı
2 su bardağı pirinç (sıcak su ile ıslatılıp iyice yıkanmış)
2 orta boy havuç (kibrit çöpü gibi kesilmiş, arzu ederseniz rendenin iri tarafı ile rendeleyebilirsiniz.)
1/2 bardak haşlanmış bezelye
1 büyük soğan (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 – 2,5 bardak su
Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı

Zeytinyağı ve tereyağı tencereye koyulur. Etler ilave edilir ve pişirilir. Etler piştiğinde soğan ve havuç ekleyip kavurmaya devam edilir. Et suyunu salıp çekince, önceden ıslatılan pirinç ve bir tutam tuz eklenir. Kaynatılmış su ve bezelyeler eklenir Tencerenin kapağı kapatılarak ocak kısığa alınır. Pilav suyunu çekince 5-10 dakika demlendirilir. Sonra karıştırılıp servis edilir.

Yrd. Doç. Dr.Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Pilava ilave edilen et ve sebze,yemeğin besin değerini zenginleştirmiş. Küçük çocuklar için daha yumuşuk olduğundan kuzu eti tercih edilebilir. Kırmızı et çocuk beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Gerek hayvansal protein olması gerekse demir içeriği ile kırmızı et önemli bir besin kaynağıdır.

 

Not: Sebzeli etli pilav, bebekler için çiğneme zorluğu nedeniyle uygun değildir. 9 – 18 ay arası çocuklara etleri, sebzeleri iyice didikleyerek ve ezerek yedirmeyi deneyebilirsiniz. Pilavı bulamaç kıvamına getirmeniz gerekebilir.  Sebzeli etli pilavın yanında limonlu bir yeşil salata, salatayı yiyemeyecek kadar küçük çocuklar için ise küçük bir bardak taze sıkılmış portakal suyu 1 yaş ve üzeri) öneririz. C vitamini demirin vücut tarafından emilimine yardımcı olacaktır.

 

Tarif: Şef Ayşe Nil Dinler

Reklam
Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.