Sebze püresi 9 ay ve sonrası bebekler için

Sebze püresi

Malzemeler

  • 1 adet patates
  • 1 adet küçük kuru soğanın yarısı
  • 1 adet kabağın yarısı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuzu alınmış beyaz peynir.

Not1: Bu püreyi soğansız yaparsanız 6 ay sonrası bebekler de yiyebilir.

Not2 :1 yaşını geçmiş çocuklar için püreye süt ilave edebilirsiniz.

Not 3: Kabak yerine mevsime göre bir gün enginarlı, bir gün bezelyeli ve havuçlu da yapabilirsiniz.

Hazırlanışı

  • Kuru soğan ince ve küçük doğranır. Zeytinyağı konuş tavada kokusu çıkıncaya kadar pişirilir.
  • Patatesler ve kabak ayıklanır küp küp doğranır. Pişmekte olan soğana eklenir ve pişirmeye devam edilir.
  • Üzerine sıcak önce yarım bardak su eklenir. Eğer yarım bardak yeterli gelmezse kalan yarım bardak su da azar azar ilave edilir. Tencerenin altı kısılıp, kapağı kapatılır.
  • Tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar 25 dk. pişirilir.
  • Sebzeler iyice pişince ezilir. İçine peynir eklenerek ılıdığında servis edilir.

 

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.