Sebze püresi malzemeleri
- 1 adet patates
- 1 adet küçük kuru soğanın yarısı
- 1 adet kabağın yarısı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuzu alınmış beyaz peynir.
Not1: Bu püreyi soğansız yaparsanız 6 ay sonrası bebekler de yiyebilir.
Not2 :1 yaşını geçmiş çocuklar için püreye süt ilave edebilirsiniz.
Not 3: Kabak yerine mevsime göre bir gün enginarlı, bir gün bezelyeli ve havuçlu da yapabilirsiniz.
Hazırlanışı
- Kuru soğan ince ve küçük doğranır. Zeytinyağı konuş tavada kokusu çıkıncaya kadar pişirilir.
- Patatesler ve kabak ayıklanır küp küp doğranır. Pişmekte olan soğana eklenir ve pişirmeye devam edilir.
- Üzerine sıcak önce yarım bardak su eklenir. Eğer yarım bardak yeterli gelmezse kalan yarım bardak su da azar azar ilave edilir. Tencerenin altı kısılıp, kapağı kapatılır.
- Tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar 25 dk. pişirilir.
- Sebzeler iyice pişince ezilir. İçine peynir eklenerek ılıdığında servis edilir.