Sebze püresi 9 ay ve sonrası bebekler için

Sebze püresi

Malzemeler

  • 1 adet patates
  • 1 adet küçük kuru soğanın yarısı
  • 1 adet kabağın yarısı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuzu alınmış beyaz peynir.

Not1: Bu püreyi soğansız yaparsanız 6 ay sonrası bebekler de yiyebilir.

Not2 :1 yaşını geçmiş çocuklar için püreye süt ilave edebilirsiniz.

Not 3: Kabak yerine mevsime göre bir gün enginarlı, bir gün bezelyeli ve havuçlu da yapabilirsiniz.

Hazırlanışı

  • Kuru soğan ince ve küçük doğranır. Zeytinyağı konuş tavada kokusu çıkıncaya kadar pişirilir.
  • Patatesler ve kabak ayıklanır küp küp doğranır. Pişmekte olan soğana eklenir ve pişirmeye devam edilir.
  • Üzerine sıcak önce yarım bardak su eklenir. Eğer yarım bardak yeterli gelmezse kalan yarım bardak su da azar azar ilave edilir. Tencerenin altı kısılıp, kapağı kapatılır.
  • Tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar 25 dk. pişirilir.
  • Sebzeler iyice pişince ezilir. İçine peynir eklenerek ılıdığında servis edilir.

 

Avatar
Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.