Reyhan şerbeti nasıl yapılır?

Ramazan ayında sofralar daha özenli kuruluyor ve bereketli oluyor. İftardan sonra, içecek olarak, yazın sıcağında ferahlatıcı ve hazmettirici özelliği olan reyhan şerbetini öneriyorum. Yapımı çok kolay olan reyhan şerbeti içinizi ferahlatacak. 3-4 günde oluyor ama beklemeye değer bir lezzet.

Malzemeler

  • 1 lt lik kavanoz
  • 1 lt kaynar su
  • 3 dal reyhan
  • 1/2 limon suyu
  • 2 adet karanfil
  • 1,5 çorba kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

Kavanoza tüm malzemeleri koyun, üzerine kaynar suyu ekleyin. Kapağını kapatıp sıkın ve kavanozu baş aşağı koyun. Oda sıcaklığında 3 gün dinlendirin. İçmeden önce soğutun ve buz ile servis edin.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.