Reyhan şerbeti nasıl yapılır?

Ramazan ayında sofralar daha özenli kuruluyor ve bereketli oluyor. İftardan sonra, içecek olarak, yazın sıcağında ferahlatıcı ve hazmettirici özelliği olan reyhan şerbetini öneriyorum. Yapımı çok kolay olan reyhan şerbeti içinizi ferahlatacak. 3-4 günde oluyor ama beklemeye değer bir lezzet.

 

 

Malzemeler

1 lt lik kavanoz

1 lt kaynar su

3 dal reyhan

1/2 limon suyu

2 adet karanfil

1,5 çorba kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

Kavanoza tüm malzemeleri koyun, üzerine kaynar suyu ekleyin. Kapağını kapatıp sıkın ve kavanozu baş aşağı koyun. Oda sıcaklığında 3 gün dinlendirin. İçmeden önce soğutun ve buz ile servis edin.

 

Afiyet olsun

Şef Ayşe Nil Dinler

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.