Yoğurt çorbası 9 ay ve sonrası çocuklar için

Yoğurt çorbası 9 ay ve sonrası çocuklar için

Yoğurt çorbası

Malzemeler

1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
1 küçük boy kuru soğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
Kuru nane

Hazırlanışı

Pirinç bir buçuk su bardağı su ile haşlanır. Kuru soğan ince doğranır ve tereyağında şeffaflaşana dek orta ateşte karıştırılarak pişirilir. Yoğurt , (1,5 su bardağı) su ve un derin bir kaba koyularak koyu kıvamlı ayran haline getirilir. Haşlanmış pirinç ve ayran, kavrulmuş soğanın üzerine ilave edilir. Kaynayana kadar tahta bir kaşık ile karıştırılır. Kaynadıktan sonra 5-10 dakika daha pişirmeye devam edilir. Ocaktan indirmeye yakın içerisine kuru nane ilave edilir.

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gürcan’ın notu

Özelikle bebek ve çocuk beslenmesinde çorbanın yeri vazgeçilmezdir. Kolay yenmesi, içeriğinin birçok sağlıklı besinle zenginleştirilebilmesi, iştahsız çocukların da severek yemesi bakımından, bir kase çorbayı bir sağlık bombası haline getirebilir. Yoğurt çorbası, yoğurdun sağlığı ve pirincin besleyiciliği bir araya gelerek bebeklerimiz için kolay yenilebilen ve sağlıklı, besleyici bir karışım olmuş. Pirinç, hemen hemen tüm çeşitleri protein, karbonhidrat, fosfor, demir, kalsiyum, B1,B2 vitaminleri ve az da olsa A ve C vitaminlerini içermektedir. Pirincin içerdiği karbonhidratlar vücudun enerji kaynağı olduğundan insan beslenmesinde büyük önemi vardır. Aynı zamanda ekonomik ve besleyicidir. Yoğurdu söylemeye gerek var mı? Protein, kalsiyum kaynağı yanında probiyotik özelliği ile eşiz bir sağlık kaynağıdır.

Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.