Peynirli sebze çorbası 6 ay ve sonrası

Peynirli sebze çorbası 6 ay ve sonrası
Peynirli sebze çorbası 6 ay ve sonrası

Peynirli sebze çorbası malzemeleri

  • Yarım orta boy patates
  • Yarım küçük boy havuç
  • Yarım küçük boy kabak
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım kibrit kutusu kadar tuzu alınmış beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı

Hazırlanışı

  • Patates, havuç ve kabak haşladıktan sonra çatalla ezilir yahut tel süzgeçten geçirilir.
  • Ocaktan alındıktan sonra 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı eklenir.
  • Hazırlamış olduğunuz çorbanın üzerine suda bekletilerek tuzu alınmış beyaz peyniri çatalla ezdikten sonra ilave ederek bebeğinize yedirebilirsiniz.

Doç. Dr. Mahir Gülcan’ın notu:

Kabak, havuç, patates ile hazırlanmış bu çorbaya ekleyeceğiniz beyaz peynir ilaveten kalsiyum ve hayvansal protein ile besin değerini arttırır. Sakız kabak, lif zengini bir sebze olduğundan bebeğinizin kabızlık sorunu olduğunda bağırsaklarının hareketlerini artırarak kaka yapmasına yardımcı olur. Kabak ve patates C vitamini içerir ancak pişirme işlemi sırasında ısı bu vitamini azaltır. Hatta sebzelerin uzun süre dolapta beklemesi de vitamin kaybına yol açar. Bu sebeple bebek beslenmesinde taze malzeme kullanmak, yemekleri az yaparak her gün yahut en fazla 2 gün içinde yedirmek gerekir. Havuç ise beta karoten zengini, lifli bir sebzedir. A vitamini zengini bu sebze toprak altında yetiştiğinden iyi yıkayıp, soyup yemek gerekir. Tüm sebze ve meyveler çocukların gelişiminde önem taşır. Çocukların çeşitli beslenmesi sürekli aynı gıdaları değil farklı farklı besinleri yaşına uygun yemesi gerekir. Zeytinyağını besin değerini kaybetmemesi için bebek yemeklerine en son eklemenizi öneririm.

Eğer bebeğinizin tanısı konulmuş bir süt alerjisi varsa bu çorbaya peynir eklemeyin. Yahut hekiminizin önerdiği şekilde diyet programını ayarlayın.

Çocuğunuz ishalse kabak kullanmadan bu çorbayı hazırlayın.