Lor peynirli muskalar 1 yaş ve sonrası

Lor peynirli muskalar 1 yaş ve sonrası

Lor peynirli muskalar

Malzemeler

1 adet yufka
½ su bardağı tuzsuz lor peyniri
½ çay bardağı bal
2 çorba kaşığı ılık su

Hazırlanışı

Lor peyniri, bal ve su bir kâseye koyulur ve çatal yardımıyla karıştırılır. Yufka tezgâha serilir ve 3 cm eninde şeritler kesilir. Her bir şeridin baş kısmına hazırlanmış olan lorlu karışımdan bir miktar ( 1 tatlı kaşığı kadar) koyulur. Şerit muska şeklinde bir sağa bir sola kapatılarak şerit sonuna kadar sarılır.
Pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine muskalar yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. Yufkanın çok kızarmaması gerekmektedir. Fırından çıkarıldıktan sonra ılıdığında, üzerine az miktarda rendelenmiş ceviz ile karıştırılmış bal gezdirerek servis edilebilir.

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın Notu

Bazı çocuklara peynir yedirmek çok zor olabiliyor. Bu tip durumlarda tarif de olduğu gibi peyniri farklı şekilde sunmak annelerin işini kolaylaştırabilir. Lor alırken çok yağlı olmamasına ve tuzsuz olmasına özen gösterilmeli. En önemli kısmı açık olarak satılan ve bilmediğiniz, güvenmediğiniz markalardan süt ve süt ürünü almamanız. Aksi takdirde Brusella ve Tüberküloz gibi hastalıklara davetiye çıkarmış olursunuz.

 

Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.