Ana Sayfa1 Yaş Üstü YemekAra öğünPaskalya çöreği tarifi 1 yaş ve üzeri

Paskalya çöreği tarifi 1 yaş ve üzeri

-

İki adet paskalya çöreği

Paskalya çöreği malzemeleri

  • 4 bardak un
  • 100 gr. tereyağı (4 çorba kaşığı)
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı
  • 1 tatlı kaşığı dövülmüş kakule
  • 100 ml ılık su (Yarım su bardağı)
  • 100 ml süt ( Yarım su bardağı)

Üzeri için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı su

Paskalya çöreği yapılışı

  • Mayayı ılık süt, su ve 1 tatlı kaşığı toz şekerle eritin. Üzeri kapatarak 15 dakika kadar bekleyin.
  • 4 bardak unu eleyi içine mahlep, dövülmüş damla sakızı, dövülmüş kakule, şeker ilave edin ve karıştırın.
  • Un karışımının orta bölümünde elinizle bir çukur oluşturun.
  • Maya kabarınca unun ortasında açtığınız çukura dökün ve iceri doğru katlayarak yoğurun.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Un az gelirse az miktarda ekleyebilirsiniz.
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtün ve 1 saat dinlendir
  • Dinlendikten sonra hamuru 1-2 dakika daha yoğurup gazını alın ve iki eşit parçaya bölün.
  • Böldüğünüz bezeleri de üçe eşit parçaya ayırın. Bu sırada fırınınızı 50 dereceye ayarlayın.
  • Her bezeyi hafif çekerek uzatıp saç örgüsü şekli verin.
  • Fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye aralık bırakarak iki adet paskalya çöreği hamurunu yerleştirin. 50 derece ısıttığınız fırında yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakın. Daha sonra fırından çıkartın.
  • 2 yumurta sarısı ile iki çorba kaşığı suyu karıştırın. Hamurun üzerine sürün.
  • Fırına koymadan önce üzerine kıyılmış badem ve susam serpin.
  • Fırını 175 dereceye yükseltin ve üst- alt ayarında 40 dakika pişirin.

Afiyet olsun.