Ana SayfaYaşamRöportajPapatya Somer "Hayâl etmeyi sakın bırakma!"

Papatya Somer “Hayâl etmeyi sakın bırakma!”

-

Hepimizin hayatında zaman zaman inişler kimi zaman da çıkışlar ve mutluluklar vardır. Hayat hep aynı gitmez. Yine de mutluluğumuz hep sürsün, sıkıntımız çabucak bitiversin isteriz. Mutlu yaşamak kolaydır hemen alışıverir insan ama zor zamanlar sanki asırlar sürer. Nereden aklıma geldi bunlar derseniz, ben öyle birini tanıyorum ki hayatını dengelemeyi çok iyi başarıyor. Kırmadı beni konuğum oldu… Mutluluk, başarı, meditasyon hakkında konuştuk.

Güçlü, farklı, karakterli diye tanımladığımız bazı insanlar vardır hayatta, lafını sakınmadan söyleyen ama bunu yaparken kalp kırmayan, doğrunun, haklının arkasında duran, adaletli, zoru gördüğünde kaçmak yerine mücadele eden, kendiyle barışık, çalışkan, özel insanlar. İşte size öyle birinden söz edeceğim bugün. Ne kadar şanslıyım ki yıllardır onunla çalışma fırsatı buldum.

Bu kadın ne mi yaptı? O, zor bir sektör olan medyada, size ulaşan binlerce güzel içeriğin oluşturulmasında rol aldı, biz kadınların hayata daha vizyoner daha güzel bakabilmesi için  ekibiyle birlikte Milliyet Pembe Nar’ı kurdu ve aynı zamanda kendi yazılarıyla da okuyucusuna, kadın ya da erkek olmaktan ziyade “insan” olmaktan söz etti.

O, bir değil iki defa anne

O, bekâr bir anne

O, çalışan bir kadın hem de zor bir sektörde yönetici

Her şeyden önce O, bence “güzel insan”

O, Demirören Medya’da Life Style Yayınlar Genel Yayın Yönetmeni Papatya Somer.

Milliyet Pembe Nar’da ekipçe fark yarattınız. Bu başarıda senin yöneticilik becerilerinin de büyük etkisi var. Başarı nasıl geldi? Özel bir yöntemin var mı?

Hiçbir başarının (bireysel sporlar, bireysellik gerektiren işler dışında) tek başına olduğunu sanmıyorum. Bu bir ekip işi. Yöneticiliğin açılımının; kılavuz olmak olduğuna inanıyorum. Benim görevim ekibi motive etmek, ilerleyebilecekleri yolları açmak, fırsatları göstermek ve hayal etmelerini sağlamak, gerisi onlarda.

Bildiğim her detayı öğretirim, onlardan da öğrenirim. ‘Benden genç olan birinin bakış açısı ile tanışmak, onu dinlemek beni her zaman ileri taşır” diye düşünürüm. Başarılı bir ekip olmamızın sebebi de; “Çalışmak. Severek, isteyerek, sahiplenerek çalışmak.” 

Sence başarı ve mutluluk birbiri ile ilişkili mi?

Benim için başarı, yaptığım işten haz almakla doğru orantılı. Günümün çoğunu geçirdiğim bir yere ait ve oraya faydalı olduğumu hissetmezsem orada duramam. Yani evet kesinlikle doğru orantılı. Yaptığım işle okura ve kuruma ne kadar katkı sağlıyorsam o kadar başarılı, o kadar mutlu hissediyorum. Başkalarını bilmem ama ben yaptığım işi, ruhumu doyurmak gibi görüyorum.

Çalışan bekâr anne ve medyada başarılı bir yönetici olmak zor bir iş. İç dünyanı ve duygularını nasıl yönetiyorsun?

Meditasyon yapıyorum. Bana iyi gelen bir yöntem fark ettim ve bundan faydalanıyorum. Gün içinde birden fazla kimliğe bürünmek gerektiğinde aradaki dengeyi sağlamama yardımcı oluyor. İşler karıştığında 1-2 dakikalığına durmak, durabildiğini hissetmek büyük özgürlük. Geçmişimi anlamama, geleceğimi planlamama yardımcı oluyor.

Papatya’yı neler mutlu ediyor?

Öğrenmek, denemek, değişmek. Galiba en çok faydalı olmak. İşe yaramak beni çok mutlu ediyor.

Meditasyon nedir? Nasıl buna yöneldin ve hayatında nasıl bir fark hissettin.

Meditasyon tekniği ile bir uygulama sayesinde tanıştım adı “Meditasyon App”.Önceleri spiritüel bir şey olarak algıladım, o şekilde huzur buldum. Ancak sonra Meditasyon’u araştırıp, deneyimledikçe bir zihin egzersizi olduğunu, tekrar gerektirdiğini, düzenli uygulandığında algıları, düşünce sistemini, bakış açısını değiştirdiğini gördüm. Meditasyon benim kendime yaptığım en büyük iyilik.

Meditasyon yapmaya -düzenli yapmaya- başladığımdan beri kendimi daha güçlü, daha mutlu, daha dingin ve daha kafası açık hissediyorum.

Ne dersin hepimiz meditasyon ile bir şeyleri farklı değerlendirmeye başlar mıyız?

#KendineBirİyilikYapMeditasyonYap  🙂

Elbette herkesin deneyimi, ihtiyaçları ve beklentileri farklı. Meditasyon, insanı farklı bir yere götürmüyor, yükselmek falan da değil. Ayaklarının yere sağlam basmasına, farkında olmana yardımcı olan bir teknik. Neye ihtiyacın varsa, onu sana veriyor. Ah iyi ki meditasyon yapıyorum.

Gençlere, kadınlara yaşama dair neler önerirsin!

Değişimden korkmasınlar. Kara günler, düşüşler, kayıplar, acılar olmasa tekrar ayağa kalkmanın hazzını yaşayamayız. Her şey bir anda yerle bir olabilir. Olabilir! Ne yapalım yani. Yüksek bir yerden atlayıp, en dibe kadar gitmezsen, hızla yukarı yüzmenin nasıl bir his olduğunu da bilemezsin.

Kendime sürekli tekrarladığım, sürekli görebileceğim yerlere yazdığım cümlelerim var.

Onlardan birini buraya da yazayım, belki birilerine umut, şifa ve keyif olur.

“İmkânsız dediklerin, hayâl etmekten korktukların. Hayâl etmeyi sakın bırakma.”
Papatya

-Hanımlar, Papatya Somer’i sosyal medyadan takip etmek isterseniz, güzel paylaşımları için aşağıdaki Instagram adresine tıktık… ve tabii Milliyet Pembe Nar köşe yazılarını kaçırmamanızı öneririm. Bir de bu kadar dinledikten sonra sonunda benim de indirip kullanmaya başladığım Meditasyon App var tabii.