Ana Sayfa1 Yaş Üstü YemekMeyveli humus 1 yaş ve sonrası çocuklar için

Meyveli humus 1 yaş ve sonrası çocuklar için

-

Besleyici değeri yüksek olan humusu genellikle nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı ve limon kullanarak yaparız. Ancak aslında humus çok farklı lezzetlerde farklı gıdalar kullanılarak da yapılabilir.

Tahıl grubu besinlerin sindirimi zor olduğu için genellikle bebek yemeklerinde fazla kullanılmaz. Ama ara sıra beslenmelerinde olması gereken tahılları da yedirmek gerekir. Daha büyük çocukların ise dengeli bir beslenme için gün içerisinde tahıl grubundan bir miktar besin almaları gerekir.

Meyveli humus 1 yaş ve sonrası çocuklar için

Malzemeler

2 yerli muz
1 tatlı kaşığı bal
1/2 su bardağı yada 1 çay bardağı haşlanmış kabukları soyulmuş nohut
1 tatlı kaşığı tarçın veya toz vanilya

Bu tarifi muz yerine haşlanmış bal kabağı, biraz tahin ile de yapabilir üzerine dövülmüş ceviz içi serpebilirsiniz. Bir başka öneri olarak da elma ve tarçın ile deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Not: Meyveler kararacağından az miktarda yaparak 1 öğünde az miktarda yedirebilirsiniz.

Doç. Dr. Mahir Gülcan’ın notu:

Humusta kullanılan tahine dikkat etmenizi öneririm. Susam alerji yapabilir. Küçük çocuklara yeni bir gıda tattırmadan önce az miktarda denemekte fayda vardır. Nohut karbonhidrat açısından zengindir ve ayrıca baklagiller arasında en çok protein içeren gıdadır. Kış aylarının en çok tüketilen yemek malzemesi olan nohutun faydaları arasında en önemlisi hastalıklara karşı direnci artırmasıdır. Ancak nohutun sindirimi güçtür. Bu sebeple haşladıktan sonra kabukları soyularak küçük çocuklara yemek hazırlanır ise biraz daha sindirimi kolaylaşır. Baklagileri pişirmeden önce eski usul minimum 1 gün önceden suda bekletin ve içinde beklediği suyu 1-2 defa değiştirin. Yemeği pişireceğiniz zaman bu suyu kullanmayın. Dökün ve taze su ile pişirin. Zira içinde beklediği suya toksik maddeler karışır.