Mantarlı sebzeli tavuk 1 yaş üzeri

Mantarlı sebzeli tavuk 1 yaş üzeri

Malzemeler

  • 250 gram tavuk but kuşbaşı doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 6 – 7 adet kültür mantarı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Bir tutam tuz
  • Bir talı toz kırmızı biber
  • Bir tutam kekik
  • 1 diş sarımsak

Mantarlı sebzeli tavuk hazırlanışı

  • Tavukları bir kaba koyarak zeytinyağı, toz biber, bir tutam tuz ve kekik ile karıştırarak marine edin.
  • Soğan, havuç ve patatesleri küçük küçük doğrayın. Mantarları yıkayıp soyduktan sonra 4 eşit parçaya bölün.
  • Tavukları tencereye koyup karıştırarak 10 dk kadar pişirin. Daha sonra doğranmış soğanı, sarımsağı ekleyin. Karıştırın.
  • Soğanlar hafif kokusunu vermeye başladığında salçayı, mantarı, havucu, bezelyeyi ve patatesleri ekleyin. Tavukla iyice karıştırın. Üç-beş dakika karıştırarak pişirdikten sonra üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  • Ara sıra kontrol edip suyu çok azalmışsa az miktar sıcak su ilave edin.
  • Yemekten güzel kokular gelmeye başladığında yaklaşık 20 – 30 dk. sonra yemeğiniz hazır olacaktır.



Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.