Ana Sayfa1 Yaş Üstü YemekAna öğünMantarlı sebzeli tavuk 1 yaş üzeri

Mantarlı sebzeli tavuk 1 yaş üzeri

-

Malzemeler

  • 250 gram tavuk but kuşbaşı doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 6 – 7 adet kültür mantarı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Bir tutam tuz
  • Bir talı toz kırmızı biber
  • Bir tutam kekik
  • 1 diş sarımsak

Mantarlı sebzeli tavuk hazırlanışı

  • Tavukları bir kaba koyarak zeytinyağı, toz biber, bir tutam tuz ve kekik ile karıştırarak marine edin.
  • Soğan, havuç ve patatesleri küçük küçük doğrayın. Mantarları yıkayıp soyduktan sonra 4 eşit parçaya bölün.
  • Tavukları tencereye koyup karıştırarak 10 dk kadar pişirin. Daha sonra doğranmış soğanı, sarımsağı ekleyin. Karıştırın.
  • Soğanlar hafif kokusunu vermeye başladığında salçayı, mantarı, havucu, bezelyeyi ve patatesleri ekleyin. Tavukla iyice karıştırın. Üç-beş dakika karıştırarak pişirdikten sonra üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  • Ara sıra kontrol edip suyu çok azalmışsa az miktar sıcak su ilave edin.
  • Yemekten güzel kokular gelmeye başladığında yaklaşık 20 – 30 dk. sonra yemeğiniz hazır olacaktır.



Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.