Ana Sayfa1 Yaş Üstü YemekAna öğünMantarlı sebzeli tavuk 1 yaş üzeri

Mantarlı sebzeli tavuk 1 yaş üzeri

-

Malzemeler

  • 250 gram tavuk but kuşbaşı doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 6 – 7 adet kültür mantarı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Bir tutam tuz
  • Bir talı toz kırmızı biber
  • Bir tutam kekik
  • 1 diş sarımsak

Mantarlı sebzeli tavuk hazırlanışı

  • Tavukları bir kaba koyarak zeytinyağı, toz biber, bir tutam tuz ve kekik ile karıştırarak marine edin.
  • Soğan, havuç ve patatesleri küçük küçük doğrayın. Mantarları yıkayıp soyduktan sonra 4 eşit parçaya bölün.
  • Tavukları tencereye koyup karıştırarak 10 dk kadar pişirin. Daha sonra doğranmış soğanı, sarımsağı ekleyin. Karıştırın.
  • Soğanlar hafif kokusunu vermeye başladığında salçayı, mantarı, havucu, bezelyeyi ve patatesleri ekleyin. Tavukla iyice karıştırın. Üç-beş dakika karıştırarak pişirdikten sonra üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  • Ara sıra kontrol edip suyu çok azalmışsa az miktar sıcak su ilave edin.
  • Yemekten güzel kokular gelmeye başladığında yaklaşık 20 – 30 dk. sonra yemeğiniz hazır olacaktır.