Mantar çorbası 2 yaş ve sonrası çocuklar için

Mantar çorbası 2 yaş ve sonrası çocuklar için

Mantar çorbası

Malzemeler

150 gr Kültür mantar kabukları ayıklanıp doğranmış
250 gr. Kayın mantarı ayıklanıp doğranmış Not: sadece kültür mantarı da kullanılabilir.
1 adet küçük patates ayıklanıp küp küp doğranmış
1 adet orta boy soğan ayıklanıp küp küp doğranmış
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
Tuz
3 su bardağı su
1/2 demet dereotu ince kıyılmış

Hazırlanışı

Tencereye zeytinyağı koyulur. Soğan eklenir 3-4 dakika sotelenir. Patates ilave edilerek karıştırılır. Kayın ve kültür mantarını eklenir. Mantarlar suyunu bırakıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Sarımsak ve tuz ilave edilir. Üzerini örtecek kadar su koyularak kapağı kapatılır. Sebzeler iyice pişinceye kadar pişirilir. Yaklaşık 15-20 dakikada pişecektir. Sebzeler pişince çorba blendırdan ya da mutfak robotundan geçirilir. Dereotu, süt ve tereyağı eklenip bir taşım kaynatılır. Kıvamı koyu olduysa, biraz daha fazla süt ya da sıcak su ekleyebilirsiniz.

*Eğer çocuğunuz yemiyorsa dereotunu çorbayı blendırdan geçirmeden koyarak çorba içinde daha az görünür olmasını sağlayabilirsiniz.

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Mantar D vitamini içeren az sayıdaki bitki kaynaklı besinler arasında yer alır. Bakır, çinko, selenyum, potasyum ve fosfor içeren mantar kesinlikle güvenilir markalardan, marketlerden satın alınmalıdır. Doğada yetişen mantarlar asla toplanıp kullanılmamalıdır zira pek çok birbirine benzeyen çeşit mevcut olup bunların bazıları oldukça zehirlidir. Tüm bu uyarılara rağmen her yıl pek çok kişi mantar zehirlenmesi ile karşı karşıya gelmektedir. Kaynağını bilmediğiniz mantarları kesinlikle kullanmayınız. Mantar aynı zamanda iyi bir lif kaynağıdır. Kabız çocuklarınızın beslenmesinde önemli bir yer tutmalıdır

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here