Limonata 2 yaş ve sonrası

Limonata 2 yaş ve sonrası

Limonata 2 yaş ve sonrası

Malzemeler

1 limon
1 ince dilim taze zencefil (soyulmuş)
4 çorba kaşığı bal
1 küçük bir cam kavanoz

Hazırlanışı

Limon iyice yıkanır ve kabuklu olarak halka halka doğranır. Zencefil ile birlikte kavanoza koyulur. Üzerine 4 çorba kaşığı bal ilave edilir ve kavanoz sıkıca kapatılır.

Oda sıcaklığında veya serince bir yerde limon suyunu bırakana dek 2 gün bekletilir.

Limonata yapmak için kavanozdaki karışımdan (limonata yapılacak bardağın büyüklüğüne göre ) 1 – 2 tatlı kaşığı alınarak su ile iyice karıştırılır. İçine bir miktar limon sıkılarak ve bir dilim taze limon koyularak servis edilir.

Bu karışımı sıcak suya ilave ederek sıcak içecek olarak da servis edebilirsiniz.

Not: Bu karışımı siyah çay içerisine ilave ederek de içmeniz mümkün.  Siyah çay demir emilimini engelleyerek kansızlığa sebep olabileceği için çocuklar için önerilmez. Bu sebeple çocuğunuza ara sıra çay içirmenizi öneririz.

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Limonata annelerin kurtarıcısıdır. Asla tavsiye etmediğimiz gazlı, şekerli, yapay içecekler yerine evde yapabileceğiniz böyle bir limonata çok daha iyidir. Kavanozda bekleme esnasında C vitamini kaybolacaktır ama servis edeceğiniz zaman içine biraz taze limon sıkmanız vitamin içeriğini yükseltir. Balın dozunu da fazla kaçırmayalım.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.