Kuru yemişli atıştırmalık toplar 2 yaş ve sonrası çocuklar için

Kuru yemişli atıştırmalık toplar 2 yaş ve sonrası çocuklar için

Kuru yemişli atıştırmalık toplar

Malzemeler

  • 1 avuç ceviz
  • 5-6 adet kuru kayısı
  • 1/2 avuç dut kurusu

Hazırlanışı

Tüm malzeme rondoya koyulur ve ince çekilir. Sonra bir tutam alınarak, avuç ile küçük toplar yapılır. Top top yaptığımız karışımı dövülmüş antep fıstığı yahut, hindistan cevizi rendesine bulayabilirsiniz.

Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Kuru yemişli atıştırmalık, çocuğunuz için enerji, vitamin, mineral deposu tabii fazla tüketmemek kaydıyla. Kayısı bağırsakların çalışmasını hızlandırır. Ceviz Omega 3 kaynağı, dut kurusu da aynı şeklide pek çok faydalı vitamin ve mineral içerir. Dut ve kayısı şeker açısından zengin olduğundan obezite veya diyabet hastalığı olan çocuklara tavsiye etmiyorum. Özellikle kuru kayısı yumuşak kaka yapmaya sebep olabilir bu nedenle ishal olan çocuğa yedirmeyiniz.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.