Kinoa unlu glutensiz poğaça

Kinoa unlu glutensiz poğaça
Kinoa unlu glutensiz poğaça

Kinoa unlu glutensiz poğaça malzemeleri

  • 2 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı kinoa unu
  • 1 paket kabartma tozu veya karbonat

Kinoa unlu glutensiz poğaça yapılışı

Gerekli süre: 30 dakika.

  1. Patatesleri haşlayıp ezin

  2. Ezilmiş patatesin içine yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi ekleyip yoğurun.

  3. Elinize yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.

  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

  5. Üzeri kızarıp kabardığında poğaçanız hazırdır.