Kinoa kahvaltısı 8 ay ve sonrası

Kinoa kahvaltısı 8 ay ve sonrası

Kinoa kahvaltısı

Malzemeler

1 adet küçük elma ayıklanıp, çekirdekleri alınmış
1 adet olgun armut ayıklanıp çekirdekleri alınmış
1/2 bardak ev yapımı yoğurt
3 çorba kaşığı haşlanmış kinoa
¼ çay kaşığı vanilya ( çay kaşığının ucu ile az miktar)

Hazırlanışı

Kinoayı iyice yıkayın. Yarım su bardağı suyu küçük bir tencereye koyun,kaynayınca ılık suda beklettiğiniz kinoayı süzüp ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Kinoa suyunu çekinceye kadar 5-10 dk kısık ateşte pişirin. Elma ve armut cam rendede rendeleyin. Soğumaya bırakın. Soğuyan meyvelere vanilya ekleyip ezin. Meyvelere, yoğurt ve haşlanmış kinoa ilave edin. Karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.

NOT: Elma ve armut yumuşayana kadar 5-8 dakika buharda da pişirilebilir. Fakat taze olana nazaran bir miktar daha fazla vitamin değerinden kaybeder. 

Yrd. Doç.Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu

Elma ve armut, tümü bağırsak dostu olan besinlerdir. Özellikle bağırsak düzensizliği olan bebekler için tam bir şifa birlikteliği. Bağırsak için, meyvelerin lif oranları ve yoğurdun probiyotik özelliği bulunmaz kaynaklar. Kinoa’ya gelince…Tahıllara kıyasla kinoanın besin değeri oldukça iyidir. Lizin gibi temel amino asitler ve bol miktarda kalsiyum, demir ve fosfor içerir. En önemli özellikleri ise, tam protein olması ve glüten içermemesidir. Kinoa tohumları tam protein kategorisindedir. Yani vücudun ihtiyaç duyduğu tüm amino asitleri içerir. Tam protein içeren bitkiler oldukça nadirdir ve bu özelliği ile vejetaryenler arasında oldukça popülerdir. Kinoa, kolesterolü yüksek ve yağ içeren hayvansal protein kaynaklarına göre daha sağlıklı bir protein kaynağıdır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.