Ana Sayfa1 Yaş Üstü YemekAra öğünŞeker ilavesiz keçiboynuzlu biscotti 5 yaş sonrası

Şeker ilavesiz keçiboynuzlu biscotti 5 yaş sonrası

-

Keçiboynuzlu Biscotti

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı yulaf unu
  • 1,5 çay bardağı keçiboynuzu unu
  • 5 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım su bardağı kavrulmamış badem

Hazırlanışı

  • Yumurtaları iyice çırpın
  • Geri kalan malzemeyi çırptığınız yumurtaya ekleyin.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine biscotti hamurunu elinizi ıslatarak yayın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika kadar ara sıra kontrol ederek pişirin. Çok çabuk yanabilir.
  • Fırından çıkardıktan sonra dilimleyin ve tepsiyi tekrar fırına koyun.
  • Yaklaşık 10 dakika daha pişirin ve fırından çıkarın. Soğuduğunda kıtırlaşacak olan tatlınız hazır. Yanında 1 bardak süt ile ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun