Keçiboynuzlu Biscotti
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı yulaf unu
- 1,5 çay bardağı keçiboynuzu unu
- 5 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım su bardağı kavrulmamış badem
Hazırlanışı
- Yumurtaları iyice çırpın
- Geri kalan malzemeyi çırptığınız yumurtaya ekleyin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine biscotti hamurunu elinizi ıslatarak yayın.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika kadar ara sıra kontrol ederek pişirin. Çok çabuk yanabilir.
- Fırından çıkardıktan sonra dilimleyin ve tepsiyi tekrar fırına koyun.
- Yaklaşık 10 dakika daha pişirin ve fırından çıkarın. Soğuduğunda kıtırlaşacak olan tatlınız hazır. Yanında 1 bardak süt ile ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun