Ana Sayfa 1 Yaş Üstü Yemek Karadutlu dondurma süt alerjisi olan çocuklar için

Karadutlu dondurma süt alerjisi olan çocuklar için

Karadutlu dondurma malzemeleri

300 gr karadut
2 adet büyük boy olgun muz
İsteğe göre bal
Vanilya ( isteğe göre )

Hazırlanışı

Muzlar soyulup dilimlenir ve bir gün derin dondurucuda dilimlenmiş halde hava almayan bir poşete koyularak bekletilir. Dutlar, dondurulmuş muzlar vanilya ve bal ile mutfak robotundan geçirilir. Balın ve vanilyanın miktarı damak zevkinize kalmış. Bütün malzemenin boza kıvamında olması gerekir. Bir kap içerisine alınan karışım bir gece veya 6-7 saat derin dondurucuda ağzı kapalı olarak dondurulur.

Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Dondurma kıvamına gelene kadar bu meyveler besin değerinden kaybediyor ama eğer dondurmanın yanında taze meyvesini de yedirebilirseniz o zaman faydalı hale gelir. Burada dondurmayı eğlencelik bir araç olarak kullanıp asıl amaç olan meyveyi yedirmeniz sağlıklı olacaktır. Karadut mevsimi kısa olan bir meyvedir. Çocuklarınızı bu özel meyveden yoksun bırakmayın. Ayrıca karadut iyi bir antioksidandır.

Tarif: Nurgül Güzel

SON YAZILAR

Kırık saç uçlarını onarmak mümkün mü?

Koronavirüs salgını nedeniyle çoğu insan kuaförlere daha az gitti. Belkide saçlarız kesim yada bakım yaptıramadığınız için yıprandı. Bazıları evde saçlarını kendi kesti yada pahalı...

Meme estetiği emzirmeye engel değil

Meme estetiği kadınlar tarafından sıkça tercih edilen bir estetik operasyon. Her ne kadar anneliğin simgesi olsa da memede yaşanan sorunlar, günümüzde gelişmiş ameliyat teknikleri...

Hamilelik bel fıtığı sebebi olabiliyor!

Bel fıtığı, genellikle yaşam koşullarımız, hareketsizlik, obezite, sigara, stres, ağırlık kaldırma, yanlış hareketler, gebelik bazen de düşme sonucu oluşan travmalar nedeniyle oluşabiliyor. Bel fıtığından...

Soğuk algınlığında faydalı olan bitki çayları hangileri?

Soğuk kış günlerinde sıcak bitki çayları ile hem içimizi ısıtıp hem de bağışıklık sistemimizi güçlendirebiliriz. Zira aniden soğuyan hava sıcaklığı, bağışıklık sistemimizin zayıflamasına ve...