Karabuğdaylı muhallebi 1 yaş ve sonrası

Karabuğdaylı muhallebi 1 yaş ve sonrası

Karabuğdaylı muhallebi 1 yaş ve sonrası

Malzemeler

1 türk  kahvesi fincanı karabuğday
½ türk kahvesi fincanı kuru beyaz dut
½ türk kahvesi fincanı çekirdeksiz kuru üzüm
3 türk kahvesi fincanı su
2 tane çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 tane taze kayısı

Hazırlanışı

Karabuğday, su, dut ve üzümler bir tencereye alınır. Suyunu çekene kadar kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir. Ilındığında cevizler ve kayısılar ekleyerek rondodan geçirilir. En son sızma zeytinyağı ekleyerek iyice karıştırılır. Ilık olarak kâselere servis edilir. Ortalama iki kâse kadar çıkacaktır.

Dyt. Figen Fişekçi Üvez’in notu:

Karabuğdaylı muhallebi  özellikle glüten alerjisi olanlar için iyi bir alternatiftir. Adından dolayı tahıl grubu gibi görünse de aslında değildir. Özellikle protein içeriği yüksek olan karabuğday, potasyum, fosfor, magnezyum ve demirden zengindir. Kullanımına yeni başlandığını düşünürsek her ihtimale karşı 1 yaş sonrası başlamak gerekir ve de verdikten sonra 3 gün bir reaksiyon olup olmadığını kontrol etmek bizi rahatlatacaktır. İçindeki meyveler lif, enerji ve demir kaynağı için destek sağlar. Ceviz ve zeytinyağı için  Omega 3 veya omega 9 yağ örüntüsünü beraber sağlamak için anlamlı bir kombinasyon. Yağ biliyoruz ki beyin için çocuklarda çok önemli.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.