Kapuska tarifi 2 yaş ve sonrası çocuklar için

Beslenmede lif eksikliği mide ülseri, baş ağrısı, sindirim sistemi kanserleri, hazımsızlık ve iştah kaybı, kabızlık gibi birçok sağlık sorunun ana nedenidir. Hatta cilt hastalıkları, egzama, erken yaşlanmayla da yakın ilişkisi olduğu bilinmektedir. Lahanadaki yoğun lif, bağırsakta su tutmaya yardımcı olur ve bağırsak hareketini arttırarak kabızlığı engeller. Karbonhidrat ve yağ emilimini azaltarak kolesterol yüksekliği, şeker hastalığı ve şişmanlığa engellemede etkili olur.

Kapuska tarifi 2 yaş ve sonrası çocuklar için

Kapuska tarifi

Malzemeler

1/2 orta boy lahana
250 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
1 adet büyük  havuç (küp küp doğranmış)
1 adet kapya biber (küp küp doğranmış)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
150 gr. jülyen doğranmış kuru domates
1 çay kaşığı kimyon
1 su bardağından biraz az et suyu

Hazırlanışı:

Tencereye yağı koyup önce eti kavurun. Suyunu salıp çekince soğanı ekleyin. Soğan kavrulup kokusu çıkınca biber ve havucu ilave edin. Salçayı ekleyip 2-3 dakika kavurun. Et suyunu ve baharatları ekleyin kaynamaya başlayınca önce kuru domatesleri sonra lahanaları ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Ocağı kısığa alın 15 – 20 dakika içinde pişecektir.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.