Kakaolu glütensiz kek 2 yaş ve üzeri çocuklar için

Kakaolu glütensiz kek 

Kakaolu glütensiz kek

Malzemeler

  • 2 su bardağı dolusu haşlanmış, suyu süzülüp püre haline getirilmiş kuru fasulye
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 3 yumurta
  • 3 çorba kaşığı mısır unu
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 küçük parça vanilya çubuğu
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Hazırlanışı

  • Kek kalıbı yağlanır ve hafif mısır unu serpilir. Fırın 180 derece ısıtılır.

  • Diğer tarafta yumurta ve şeker çırpılır.
  • Sırasıyla, mısır unu, kakao, vanilya çubuğunun içinden sıyırdığınız çekirdekleri, zeytinyağı eklenir.
  • Daha önceden pişirilip süzülmüş kuru fasulye ilave edilir. Karbonat eklenip iyice karıştırılır.
  • Önceden yağlanmış kalıba dökülür, sıcak fırında 35-45 dakika arasında pişirilir.

  • Kuru fasulye kekte kestane tadı almanızı sağlar. Afiyet olsun.

Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Bu tarif de glütensiz alternatif olarak iyi bir tarif. Glütensiz yemekler hazırlanırken önemli noktalardan biri de içinde kullanılan malzemelerin iyi, bilinen markaların glütensiz ürünleri olmasıdır. Üzerinde mutlaka glüten olmadığına dair yazı, işaret olmasına dikkat edilmeli. Ayrıca kullanılan mutfak eşyası glütensiz yemek için mutlaka ayrı kullanılmalı ve bu eşyalar başka yemek yapımında kullanılmamalıdır. İçinde esmer şeker ve kakao olması nedeniyle 2 yaş üzeri çocuklar için daha uygun. 2 yaşına kadar çocuk yemeklerine ilave şeker kullanılmasını önermiyoruz. Kakao yerine alternatif bir meyve ile daha  sağlıklı olacaktır.

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.